hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halil Umut Meler İsviçre'de gündem oldu! Hatalı karar sonrası isyan ettiler

    Halil Umut Meler İsviçrede gündem oldu Hatalı karar sonrası isyan ettiler
    expand

    İsviçre ile Danimarka arasında salı akşamı oynanan UEFA Uluslar A Ligi maçını yöneten Halil Umut Meler, 74. dakikada iptal ettiği gol nedeniyle İsviçre medyasının tepkisini çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meler 2-2 biten maçta İsviçre’nin 74. dakikada Zeki Amdouni ile bulduğu 3. golü, korner atışında topun daha önce kale çizgisini geçtiği gerekçesiyle iptal etmişti. Bu pozisyonda yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan’ın kararına uyan Meler’in büyük bir hata yaptığı savunuldu.

    ÇİZGİYİ GEÇMEDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

    İsviçre’nin en büyük gazetelerinden Blick pozisyonun detaylı videosunu yayınlayarak Ugrinic’in köşe vuruşunda topun açıkça çizgiyi geçmediğini ileri sürdü.

    Eski ünlü hakemlerden Urs Meier, hakem uzmanı olarak Blick’e yaptığı yorumda yardımcı hakem Uyarcan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Meier tamamen yanlış bir açıda duran Uyarcan’ın atış anında orta çizgiye doğru bir adım attığını belirterek bunu anlamakta çok zorlandığını aktardı.

    Halil Umut Meler İsviçrede gündem oldu Hatalı karar sonrası isyan ettiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEKNOLOJİ EKSİKLİĞİ YAKTI

    Blick’teki haberde UEFA’nın İsviçre-Danimarka maçındaki görüntüleri gelecekte hakemler için ders olarak kullanabileceği belirtildi. UEFA Uluslar Ligi’nde gol çizgisi teknolojisinin bulunmadığı belirtilerek Halil Umut Meler’in bu pozisyonda yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan’ın kararına uymak zorunda kaldığı ifade edildi.

    Televizyon görüntülerinde 74. dakikadaki korner atışı sırasında topun çizgiyi geçip geçmediğinin net olarak belli olmadığı da kaydedildi.

    Kaynak: Fanatik

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow