Gol çizgi teknolojisi ilk kez kullanıldı
Büyük tartışmalara yol açan gol çizgisi ve şahin gözü teknolojileri resmi maçlarda ilk kez kullanıldı. Bu maçlardan birinde Cüneyt Çakır da düdük çaldı.
Futbolda büyük tartışmalara yol açan ve 2010 Dünya Kupası'nda İngiltere ve Almanya arasında oynanan karşılaşmada İngiliz Lampard'ın yaklaşık 1 metre kale çizgisini geçen şutunun gol sayılmaması sonrası startı verilen gol çizgisi teknolojisi Cüneyt Çakır'ın da düdük çaldığı FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ilk karşılaşması olan Sanfrecce Hiroshima - Auckland City maçında ilk kez test edildi.
Şahin gözüde yine aynı kupada test edilen diğer bir teknoloji oldu.
Gol çizgisi teknolojisi için birçok sistem geliştirilmiş ancak 2 sistem onay aldı; şahin gözü ve gol hakemi.
Şahin gözü, tenis ve krikette de kullanılıyor. Bu sistem 7 ayrı kamerayla golün 3D resmini çekiyor.
Gol hakemi ise elektro-manyetik sensörler kullanıyor. Gol hakemi için kullanılan topun da teknolojik olması gerekiyor.
Maçı Auckland kazandı
Japonya'nın Sanfrecce Hiroşima takımı, FIFA Dünya Kulüpler Kupası çeyrek finale yükselme maçında sahasında Yeni Zelanda'nın Auckland takımını 1-0 yendi.
FIFA Dünya Kulüpler Kupası, Sanfrecce Hiroşima-Auckland açılış maçıyla başladı.
Japonya'nın Yohohama kentinde yapılan çeyrek finale yükselme maçında, kupaya evsahibi ülke kontenjanından katılan Sanfrecce Hiroşima takımı, Okyanusya ülkeleri şampiyonu Auckland'i eleyerek çeyrek finale çıktı. Hiroşima temsilcisinin golünü, 66. dakikada Aoyama kaydetti. Auckland ise kupaya veda etti.
Çeyrek final maçları, 9 Aralık Pazar günü Ulsan Hyundai-Monterrey veSanfrecce Hiroşima-Al Ahly takımları arasında yapılacak. Ulsan Hyundai-Monterrey eşleşmesinin galibi, yarı finalde Güney Amerika şampiyonu Corinthians ile, Hiroşima-Al Ahly maçının galibi ise Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ile karşılaşacak.
Corinthians ve Chelsea takımlarının direkt yarı finalden katıldığı kupa finali, 16 Aralık Pazar günü Yokohama'da yapılacak.