hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gana'da Christian Atsu yası

    Ganada Christian Atsu yası
    expand

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan Christian Atsu'nun cansız bedenine ulaşıldı. Gana Milli Takımı oyuncusunun ölümü ülkesinde büyük bir üzüntüye sebep oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıcı etkilere sebebiyet veren depreme Hatay'da yakalanan Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu'dan üzücü haber geldi. Depremin olduğu ilk günden bu yana kaldığı bina olan Rönesans Rezidans'ın enkaz altında kendisine ulaşılmaya çalışılan oyuncunun cansız bedenine ulaşıldı.

    HATAYSPOR'DAN AÇIKLAMA

    "Başımız sağ olsun. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden futbolcumuz Christian Atsu'nun cenazesi memleketi Gana'ya gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Seni unutmayacağız Atsu. Mekanın cennet olsun güzel insan. Üzüntümüzün tarifi yok. Huzur içinde uyu."

    GANA'DA 1 NUMARALI GÜNDEM ATSU OLDU

    Gana Milli Takımı oyuncusunun hayatını kaybetmesi ülkesinde büyük bir üzüntüyle karşılandı ve geniş yankı uyandırdı. Ghanasoccernet haber sitesi konuyla ilgili gelişmeleri 'Gana, Christian Atsu'nun Türkiye'deki deprem enkazında cansız bedenine ulaşılmasıyla sarsıldı' başlığıyla yayınladı.

    Gana Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, konuyla ilgili haberi büyük bir üzüntüyle öğrendikleri belirtilerek 'Christian Atsu'nun naaşı bulunduğunda kız kardeşi ve ağabeyi olay yerinde bulunuyordu. Elçilik, cenazenin Gana'ya nakledilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaktadır' denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolcunun menajeri Nana Sechere twitter hesabında şu satırları kaleme aldı: "Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle herkese duaları ve destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Gerekli düzenlemeleri yaparken, herkesin bu çok zor dönemde ailenin mahremiyetine saygı duymasını rica ediyorum".

    GANA'DAN ATSU KARARI

    Gana Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama bu hafta sonu ülkede gerçekleştirilecek olan tüm maçlarda Christian Atsu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle saygı duruşunda bulunulacağı duyuruldu. Bölgesel ligler ve kadınlar ligi maçlarının da buna dahil olduğu belirtilerek maç komiserleri ve hakemlerden gerekli düzenlemeleri yapmaları istendi.

    OTOO: HUZUR İÇİNDE UYU

    Son olarak Balıkesirspor forması giyen 31 yaşındaki Ganalı futbolcu Mahatma Otoo 'Gana için çok üzücü bir haber. Huzur içinde uyu kardeşim' dedi.

    Christian Atsu'nun Chelsea'den takım arkadaşı olan ve şu an İngiliz kulübü bünyesinde gelişim performans çalışanı olarak görev yapan eski İngiliz milli futbolcu John Terry sosyal medya hesabından 'Huzur içinde uyu arkadaşım' mesajını paylaştı.

    Belçika'nın Eupen takımında top koşturan ve Atsu'nun milli takımdan takım arkadaşı olan Mubarak Wakaso, Hataysporlu futbolcunun geçtiğimiz yıl birlikte çekilmiş fotoğrafları eşliğinde gerçekleştirdiği, 'aile haline gelen dostlar var' mesajlı paylaşımı alıntıladı. Wakaso sosyal medya hesabındaki paylaşımında 'Huzur içinde uyu' ifadelerini kullandı ve kırık kalp emojisi kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gana'da sosyal medya kullanıcıları da gerek özel paylaşımlarında gerekse konuyla ilgili haberlerin altına yaptıkları yorumlarda, Christian Atsu'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Atsu'nun ölümü ülkesinde bir numaralı gündem maddesi oldu.

    (Skorer)
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow