Galatasaray'dan sermaye artışıyla ilgili karar
Galatasaray Sportif AŞ'nin, Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) yapılan sermaye artışı başvurusuyla ilgili olarak artıştan elde edilecek nakdin kullanım yeri hakkında, SPK'nın "Pay Tebliği" hükümlerine uygun olarak hazırlanan ve Yönetim Kurulu'na sunulan rapor, bugün Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.
Galatasaray Sportif AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, 11 Ekim 2013 tarihinde yapılan sermaye artışı başvurusuyla ilgili olarak artıştan elde edilecek nakdin kullanım yeri hakkındaki rapor bugün Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.
Açıklamada, yapılacak sermaye artışından elde edilecek nakdin, özellikle şirketin muaccel olan finansal ve operasyonel yükümlülüklerinin ifasında kullanılması gerektiği belirtilirken, bahse konu nakdin aynı zamanda şirket açısından yaşamsal önemi olan UEFA'nın mali kriterlerine uyum sağlamada ve şirketin mali yapısının kuvvetlendirilmesinde kullanılacağı kaydedildi.
Sermaye artışından elde edilecek fonun kullanım yerlerinin şöyle olması planlandı:
"Futbolcu ücretleri, diğer kulüplere bonservis ödemeleri, menajer ödemeleri ve teknik kadro ücretleri için 109,78 milyon TL (yüzde 35), Şirketin finansal borç ödemeleri için 62,73 milyon TL (yüzde 20), Yatırım harcamaları için 47,05 milyon TL (yüzde 15), Çeşitli tedarikçi ve personel ödemeleri için 31,37 milyon TL (yüzde 10), Muaccel borçlar ve yapılandırılmış vergi borçları için 47,05 milyon TL (yüzde 15), Şirkette sonra kullanılmak üzere yedek akçe için 15,68 milyon TL (yüzde 5)"
31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle hazırlanan Bağımsız Denetim Raporu'nda öz kaynaklarla ilgili yapılan tespitte, şirketin Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) 376'ıncı maddesi kapsamında olduğu ifade edildi. Bu tespit üzerine şirketin, TTK'nın 376. maddesi kapsamında mali durumunu tespit etmek amacıyla varlıkların satış fiyatı üzerinden değerlendirildiği bilançoyu hazırladığı aktarıldı.
Açıklamada, şirketin varlıkları yeniden değerleme fiyatı üzerinden değerlemeye tabi tutulduğunda TTK'nın 376. maddesinde öngörülen tedbirleri almasına gerek olmadığı belirtildi.
Şirketin ana ortağı olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin, sermaye artırımına kendi payı oranında (yüzde 55,04) ve koymuş olduğu sermaye avansına mahsuben nakit olarak katılacağının aktarıldığı açıklamada, "Kulüp, koyması gereken 172,6 milyon TL tutarındaki sermaye avansının tamamını 21 Kasım 2013 tarihi itibarıyla nakit olarak koymuş ve şirket, 28 Kasım 2013 tarihi itibarıyla Kulüp tarafından konulmuş olan 172,6 milyon TL tutarındaki sermaye avansının tamamını kullanmıştır" denildi.
Açıklamada fonun kullanım yerleri, " Futbolcu ücretleri, diğer kulüplere bonservis ödemeleri, menajer ödemeleri ve teknik kadro ücretleri için 99,20 milyon TL (yüzde 32), Şirket'in finansal borç ödemeleri için 20,79 milyon TL (yüzde 7), Çeşitli tedarikçi ve personel ödemeleri için 17,91 milyon TL (yüzde 6), Muaccel borçlar ve yapılandırılmış vergi borçları için 34,74 milyon TL (yüzde 11) " olarak belirtildi.
Ayrıca açıklamada, "2014 sezonunun sonuna kadar şirket gelirlerinin büyük bir kısmı temlikli olduğundan ilgili kalemlere ayrılan miktarların, nakit akışımızın UEFA kriterlerinin gerektirdiği şekilde düzenlenmesi için kullanılması planlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.