Galatasaray Ufuk'u kadrosuna kattı

Galatasaray Ufuku kadrosuna kattı
expand

Galatasaray, Manisaspor'un milli kalecisi Ufuk Ceylan'ı, transferin bitmesine saatler kala transfer etti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Ufuk Ceylan ile beş yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Ufuk'a karşılık Yaser, Mehmet Güven ve Orkun, bonservisleriyle birlikte Manisaspor'a verildi.

Açıklamada Yaser, Mehmet Güven, Orkun ve Necati Ateş'e, kulübe hizmetlerinden dolayı teşekkür edilirken, yeni kulüplerinde başarılar dilendi.

Antalyaspor'a transfer olan Necati Ateş'in sözleşmesinin, karşılıklı olarak feshedildiği belirtildi.

İzmir'de 1986 yılında doğan Ufuk Ceylan, futbola Altay'da başladı. 2002 yılında Altay (A) takımına yükselen Ufuk Ceylan, ikinci ligde 2003-04 sezonunda iki, 2004-05 sezonunda da altı maçta görev yaptı.

2006 yılında Manisaspor'a transfer olan genç kaleci, ilk sezonunda iki maçta forma giydi. Takımının üçüncü kalecisi konumunda olan Ufuk Ceylan, 2006-07 sezonunda Manisaspor ile 6 lig, bir de Türkiye Kupası maçına çıktı.

Ufuk Ceylan, 2007-2008 sezonunda da Manisaspor'da birinci kaleci oldu. Manisaspor formasıyla Turkcell Süper Lig'e çok iyi bir giriş yapan genç kalecinin, Liechtenstein ile yapılan Ümit Milli Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında kolu kırıldı.

Yaklaşık üç ay sahalardan uzak kalan Ufuk Ceylan, aynı sezon 16 maçta takımının kalesini korudu. Manisaspor ile 2008-2009 sezonunda Bank Asya Birinci Lig'de mücadele eden genç kaleci, 30 maçta görev aldı ve takımının Turkcell Süper Lig'e çıkmasında önemli pay sahibi oldu.

18, 19 ve 21 Yaş Altı Milli takımları için toplam 38 kez davet alan Ufuk Ceylan, bu yıl şubat ayında Fildişi Sahili ile yapılan özel maçta, ilk kez (A) Milli Takım'ın aday kadrosuna çağrıldı. Bu maçta yedek kulübesinde bekleyen genç kaleci, Azerbaycan ve Fransa ile oynanan özel maçlarda da milli takım kadrosuna davet edildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow