hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Fenomen" Ronaldo futbolu bıraktı

    Fenomen Ronaldo futbolu bıraktı
    expand

    FIFA tarafından üç kez dünyada yılın oyuncusu seçilen Brezilyalı yıldız Ronaldo, futbolu bıraktığını açıkladı.

    Futbol tarihinin en büyük golcüleri arasında gösterilen Ronaldo, 18 yıllık kariyerini noktaladı.

    FIFA tarafından üç kez dünyada yılın oyuncusu seçilen Brezilyalı yıldız, emeklilik kararını açıkladığı basın toplantısında sakatlıklar ve fiziksel sorunlar yüzünden eski formuna ulaşması mümkün olmadığı için yeşil sahalara veda ettiğini söyledi.

    Ronaldo, Corinthians'taki iki yılını sakatlıklarla boğuşarak geçirdiğini ve bu dönemde performansını yüksek tutmayı başaramadığını söyledi.

    Ronaldo, dört yıl önce kendisine hipotroit teşhisi konduğunu, bunun da kilo vermesini ve fit kalmasını zorlaştıran bir etken olduğunu belirterek, "beni bu kadar mutlu eden bir şeyden kopmak çok zor. Devam etmek istiyordum ama vücudumla yaptığım savaşı kaybettiğimi kabul etmem gerekiyor" dedi.

    Corinthians'ın geçtiğimiz günlerde Copa Libertadores'a veda ettiği maçın ardından taraftarlardan büyük tepki alan 34 yaşındaki Ronaldo, parlak kariyerinde dünyanın en büyük takımlarında oynadı ve Brezilya ile iki Dünya Kupası şampiyonluğu (1994, 2002) yaşadı.

    Üç Dünya Kupası'nda toplam 15 kez fileleri havalandırarak organizasyon tarihinin en golcü ismi olan Ronaldo, 2008'in Aralık ayından bu yana Corinthians'ta top koşturuyordu.

    17 yaşında Cruzeiro'dan PSV Eindhoven'a transfer olduktan sonra Barcelona, Real Madrid, Inter Milan ve Milan'da forma giyen "Fenomen" lakaplı yıldız, Zinedine Zidane ile birlikte futbol tarihinde üç kez dünyada yılın oyuncusu seçilen iki isimden biri.

    Kulüp takımlarında 515 resmi maçta 352 gol atarak inanılması zor bir istatistik yakalayan Ronaldo, Brezilya milli takımında 97 maçta 62 gol kaydetti.

    Daha 20 yaşındayken dünyada yılın oyuncusu seçilen ve bu ödülü kazanan en genç futbolcu unvanını alan Ronaldo, kariyerini tehdit eden diz sakatlıklarına rağmen her defasında futbola döndü ve ismini tüm zamanların en iyi futbolcuları arasına yazdırmayı başardı.

    Tek lig şampiyonluğu Real'de

    1997 ve 2002'de Avrupa'da yılın oyuncusu unvanına da layık görülen Ronaldo, 1996 yılında Barcelona'ya (19.5 milyon dolar) ve ertesi yıl Inter'e (27.9 milyon dolar) transfer olurken, o dönem için dünya rekoru bedellerle takım değiştirmişti.

    2002 yılının Ağustos ayında Inter'den Real Madrid'e 58.2 milyon dolara transfer olan Ronaldo, kariyerindeki tek lig şampiyonluğuna Real'deki ilk sezonunda ulaştı.

    Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayamayan efsane oyuncu Barcelona'da Kupa Galipleri Kupası, Inter'de UEFA Kupası ve Real'de Kıtalararası Kupa şampiyonlukları kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow