hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fabian Ernst Beşiktaş'a imzaya geliyor

    Fabian Ernst  Beşiktaşa imzaya geliyor
    expand

    Beşiktaş, Almanya'nın Schalke takımında forma giyen orta saha oyuncusu Fabian Ernst'i İstanbul'a getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş, daha önce anlaşmaya vardığı Schalke orta saha oyuncusu Fabian Ernst ile transferin son günü resmi sözleşme imzalayacak.

    Siyah-beyazlı kulübün Alman futbolcuyla iki buçuk yıllık anlaşma sağladığı örenilirken, kulübü Schalke'ye ödenecek bonservis bedeli ve futbolcunun alacağı ücret hakkında bir açıklama yapılmadı.

    Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Ernst, savunmaya yönelik orta saha oyuncusu. 1996 yılında Hannover takımıyla futbol kariyerine başlayan Ernst, Schalke'ye transfer olmadan önce iki sezon Hamburg ve beş sezon Werder Bremen'de oynadı.

    Werder Bremen formasıyla bir lig şampiyonluğu bir de Almanya Kupası kazanan Ernst, 2005 yılından bu yana 104 kez formasını giydiği Schalke ile ligi iki kez ikinci sırada bitirdi.

    Schalke'de 8 numaralı formasıyla bu sezon 18 lig maçının 15'inde sahaya çıkan Alman oyuncu, orta sahada sert ve mücadeleci futboluyla tanınıyor. Bu sezon lig ve UEFA Kupası'nda toplam 18 maçta forma giyen Ernst beş sarı ve bir kırmızı kart gördü.

    Güçlü fiziğiyle tanınan deneyimli orta saha oyuncusu, 2002'den bu yana 24 kez de Almanya milli takım formasını giydi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow