hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efsane futbolcu Paolo Rossi hayatını kaybetti

    Efsane futbolcu Paolo Rossi hayatını kaybetti
    expand

    İtalya'nın yetiştirdiği en önemli futbolculardan biri olan Rossi, 64 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan futbol efsanesi Paolo Rossi hayatını kaybetti.

    Bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan 64 yaşındaki Rossi'nin vefatı, son dönemde yorumcu olarak görev aldığı RAI televizyonu tarafından duyuruldu.

    Juventus ve Milan gibi iki büyük kulübün formasını terleten Rossi, 1982 Dünya Kupası'ndaki performansıyla hafızalara kazınmış bir isimdi. Turnuvayı hem en değerli oyuncu hem de gol kralı olarak tamamlayan Rossi, İtalya'nın şampiyon tamamladığı organizasyon sonunda Altın Top ve Altın Ayakkabı ödülünü aldı.

    Paolo Rossi'nin, 1982 Dünya Kupası'nın büyük favorisi Brezilya'ya karşı çeyrek finalde ortaya koyduğu futbol, turnuva tarihinin en unutulmaz bireysel performanslarından biri olarak kabul ediliyor. İtalya'nın 3-2 kazandığı maçta zaferi getiren gollerin tamamı Rossi'den geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan efsane, iz bıraktığı 1982 yılında Ballon d'Or ödülünün de sahibi oldu.

    Paolo Rossi, Juventus'la 1981-82 ve 1983-84 sezonlarında iki Serie A şampiyonluğu yaşarken, 1984-85 sezonunda ise Şampiyon Kulüpler Kupası zaferi tattı.

    Kulüp kariyerinde çıktığı 338 maçta 134 gol atan Rossi, İtalya Milli Takımı'nın formasını terlettiği 48 müsabakada rakip fileleri 20 kez sarstı.

    (Goal.com)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow