Djiku'nun Icardi'yi düşürdüğü pozisyonun yeni görüntüsü ortaya çıktı
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve 0-0 sona eren maçtaki Mauro Icardi'nin penaltı beklediği pozisyonla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.
Haberin Devamı
/

Alexander Djiku'nun Icardi'ye müdahalesinin penaltı olduğunu söyleyen Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, "İlk yarıda çok net bir penaltı pozisyonu demeyeceğim, net bir penaltı vardı. Yumruk vardı. Boks ringlerinde olacak şekilde bir yumruk atıldı." dedi.
/

Yayıncı kuruluşa da tepki gösteren Okan Buruk, "beIN Sports'u da eleştireceğim. Bu görüntüyü net olarak çekememek sizin düşüneceğiniz bir şey! İnsanlar pozisyonu net göremedi. Bunu görememek, verememek üzücü... Video Yardımcı Hakeme de TFF gerekli şeyi yapacaktır." ifadelerini kullandı.
Haberin Devamı
/

Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan ise bu pozisyonla ilgili TFF'yi göreve çağırırken şu ifadeleri kullandı;
/

26 kamera var, çok zor bir açı gibi pozisyonu göstermedi arkadaşlar. Penaltı ve kırmızı kart olduğunu biz gördük. Hakem neden göremedi bilemiyorum. Ankaragücü-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Karagümrük maçlarında da göremedi. Bir de VAR var, ne gelirse ona bakıyor. TFF gidip beIN Medya'ya sorsun. Maç sonu ne hikmetse şapkadan tavşan çıkarır gibi pozisyon çıkardılar. Bu görüntüler VAR'a gönderilmiş mi? TFF yetkilileri sorsun, 26 kameranın kaç tanesinden görüntü gitmiş VAR'a? Çok bariz pozisyon. Hakem görmedi, VAR ne gördü? Muhatabımız beIN Medya değil. TFF, beIN Medya'yı sorgulasın. Bu işte kasıt var, kötü niyet var. Başvurumuzu yapacağız. Türkiye'nin en büyük problemi yayıncı kuruluş. Art niyetli davranıyorlar. Bizi bir birbirimize düşürüyorlar. Okan Buruk'un sözlerine İsmail Kartal cevap vermek zorunda hissediyor kendini doğal olarak. Dilerim ki TFF bu işi sorgular, gerekli cezaları verir. Bu durumda kendi hakemleri tartışılıyor. İnsan utanır, bir dünya derbisi diyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Bu insanlar bizi birbirimize düşürüyorlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Fotoğraflı paylaşım
/

Galatasaray Kulübü Icardi'nin gözündeki morluğu paylaşarak, "Sadece kendileri için adalet isteyenler bu gece yine her mecradan Türk futbolunu manipüle etmeye devam ettiler. Biz; hakem heyetinin, VAR odasının ve 26 kameranın göremediğini paylaşıyor ve yine onların yerine utanıyoruz. Türk futbolunu bu noktaya getirenlerin bir gün utanması temennisiyle..." açıklamasını yaptı.
/

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ise penaltı beklenmesiyle ilgili Okan Buruk'a şu sözlerle yanıt verdi;
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Bu akşamki derbiye iyi hazırlanmıştık. Özellikle de ilk yarı ofansif oyuncularla maça başlayıp erken bir golle öne geçmeyi planlamıştık. İlk devre istediklerimiz olmayınca devrede müdahale ederek oyunu elimize geçirdik. Rakip sürekli kendini yere atarak ikinci yarı zaman geçirerek hızımızı kesmeye çalıştı. Top 43 dakika oyunda kalmış. Lig ortalamasının altında. Bunun sebebi hakemler. Oyunu devam ettirmesini beklerdik. Rakip takımın bazı oyuncuları sürekli kendini yere atarak hızımızı kesme üzerine plan yapmış bu belli. Rakip takım hocası 'bir tane yüzde yüz penaltımız verilmedi' diyor. O zaman Boey atılması lazımdı, atılmadı. Torreira atılması lazımdı, atılmadı. Başlarken bize kolay sarı kartlar gösterilirken rakibe kart gösterilmedi.
/

Kale kamerasından çekilen bu görüntü maç sırasında ekrana verilmemişti. Maç bittikten sonra paylaşıldı.