hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diego Maradona'dan istifa sinyali

    Diego Maradonadan istifa sinyali
    expand

    Arjantin milli takımının teknik direktörü Diego Maradona, 2010 Dünya Kupası elemelerinde son grup maçlarından sonra, görevi bırakmayı düşünüyor.

    Futbol efsanesi Maradona, Peru ve Uruguay ile yapılacak Güney Amerika eleme grubu maçlarından sonra Arjantin'i bırakabilir.

    Takımının gösterdiği kötü performans nedeniyle eleştirilere hedef olan, geçen haftaki açıklamalarında da Arjantin'in gruptan çıkabilmesi için "Tanrı'nın eli"ni beklediğini söyleyen Maradona, teknik  direktörlük görevini bırakmayı düşünebileceğini bildirdi.

    Maradona, 10 Ekim Cumartesi günü Peru maçı öncesinde yaptığı açıklamada istifa sinyalleri verdi.

    Arjantin, 2001 Güney Afrika biletini alsa da takımı bırakabileceğine dikkati çeken Maradona, "yeteri düzeyde çalıştırıcılık tecrübem olmamasına karşın, bu göreve getirilmemde ön ayak olan Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona ile bu konuyu görüşeceğim" dedi.

    İlk dördün otomatikman finallere gideceği Güney Amerika eleme grubuna 22 puanla beşinci durumda bulunan Arjantin son maçını 14 Ekim'de Uruguay ile yapacak.

    Arjantin, grubu beşinci bitirirse CONCACAF dördüncüsüyle play-off baraj maçları oynayacak ve başarılı olamazsa 1970 yılından bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda olmayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow