hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derbi olayları dış basında

    Derbi olayları dış basında
    expand

    Tatil edilen Beşiktaş - Galatasaray derbisi Avrupa basınında geniş yer bulurken İspanyol As gazetesi "Türk futbolu klasiklerinden birine daha imza attı" başlığını kullandı.

    Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan olaylı derbi karşılaşması başta İspanya ve Portekiz olmak üzere tüm Latin dünyasında büyük yankı uyandırdı. Ülke gazeteleri olaylara geniş yer vererek İstanbul'dan derbi karşılaşmalarından gelen bu tür görüntülerin artık olağan hale geldiğine vurgu yaptılar. Bazı gazeteler ise, olayları çıkartan takımların puanlarının silinmesi için tavsiyelerde bulundu. Güney Amerika'nın önde gelen medya kuruluşları ise meydan muharebesinin çıkmasında fitili ateşleyenin Felipo Melo olduğuna dikkat çekerek Brezilyalı futbolcuya yüklendiler. 

    İspanyol As Gazetesi, "Türk futbolu klasiklerinden birine daha imza attı" başlığını kullanırken, Marca Gazetesi ise Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Melo'nun kırmızı kart sonrası taraftarlara formasını göstermesinin, tribünleri daha da ateşlediğine vurgu yaptı.

    Reuters Haber Ajansı da derbiyi "binlerce taraftarın akın ettiği maç durduruldu" şeklinde abonelerine servis etti.

    El Mundo Deportivo: (İspanya): Beşiktaş Galatasaray futbol meydan muharebesi. Görüntüleri izleyin gözlerinize inanamayacaksınız. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ole (Arjantin): Sahaya baskın ve çılgınlık. İstanbul'dan yeni bir skandal görüntü. Suçlu takımların puanları silinmeli.

    El Observador (Uruguay): Beşiktaş kaybedince sahada savaş çıktı. Melo'nun forma hareketi taraftartları çileden çıkarttı.

    El Tiempo (Ekvador): Galatasaray Beşiktaş'ı olayalrla yenmeyi başardı. Saha da savaşı andıran görüntüler vardı.

    Record (Portekiz): Beşiktaş Galatasaray maçı bitime az bir süre kala taraftarların işgaline uğradı.Olayların çıktığı anda sahada iki taraftandan da Portekizli futbolcular vardı.

    Abola (Portekiz)Beşiktaş Galatasaray karşılaşması ve şiddet içeren sahneler. Federasyonun kararı bekleniyor.

    O Povo (Brezilya): Melo'nun provokasyonu taraftarların sahaya çıkartma yapmasının başlangıcı oldu..Bazı taraftarlar öylesine kendinden geçmişti ki futbolcuların soyunma odasına bile yöneldiler.

    Foxsports (Brezilya): Felipe Melo olayların ilk ateşini yakan futbolcu oldu. Türkiye'de derbilerde temiz futbol görmek zorlaştı.

    İngiliz yayın kurumu BBC, olayları okuyucularına "Türk devleri 
    Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan İstanbul derbisi, taraftarların Olimpiyat Stadı'nda sahayı işgal etmesinin ardından tatil edildi" ifadeleriyle duyurdu.

    Olayların Galatasaray 2-1 öndeyken meydana geldiğini belirten BBC, futbolcuların soyunma odasına yönlendirildiğini yazdı. BBC, karşılaşmanın İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı gelişmelerin ardından oynanan ilk derbi maçı olduğuna dikkati çekti.

    Daily Mail gazetesi, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayları internet sitesinden, "Didier (Drogba), senin Londra'da oynadığın tipik derbilere
    benzemiyor değil mi?" sorusuyla okurlarına yansıttı.

    Çok sayıda taraftarın derbi maçın son dakikalarında sahaya girdiğini belirten Daily Mail, polisin Melo'nun kırmızı kart görmesinin ardından sahaya
    giren taraftarları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını iddia etti.

    Olayla ilgili internet sitesinde çok sayıda fotoğrafa yer veren İngiliz gazetesi, maça ara verildiğinde Didier Drogba'nın golleriyle konuk ekibin 2-1 önde olduğunu hatırlattı.

    Haberinde, maçın önemli dakikalarını da okuyucularına aktaran Daily Mail, kalabalıktan atılan yabancı bir cismin sahadan çıkarken Galatasaraylı Melo'ya isabet ettiğini savundu.

    Olayların ardından maçın tatil edildiğini aktaran İngiliz gazetesi, federasyonun yaşanan olaylarla ilgili kararını sonra vereceği ve Beşiktaş'ı hükmen mağlup edebileceği yorumunu yaptı.

    Hollanda medyası, Spor Toto Süper Lig'de oynanan ancak 
    çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamayan Beşiktaş-Galatasaray derbisine geniş yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, "Beşiktaş-Galatasaray maçında kaos" başlığıyla verdiği haberde derbinin, evsahibi takımın seyircilerinin sahaya girmesi üzerine yarıda kaldığını yazdı. Galatasaraylı futbolcuların bu yüzden soyunma odasına gitmek zorunda kaldıklarına dikkati çeken gazete, ayrıca maçla ilgili bir video görüntüsünü de paylaştı.

    "Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maç yarıda kaldı" başlığını kullanan AD Gazetesi, Melo'nun uzatma dakikalarında gördüğü kırmızı kartın ardından çıkan olaylardan dolayı karşılaşmanın tatil edildiğini yazdı. 

    Derbi maçının, Drogba'nın attığı gollerle Galatasaray 2-1 öndeyken, uzatma dakikalarında seyircilerin sahaya girmesi üzerine yarım kaldığına işaret eden Voetbal International sitesi de, oyuncuların soyunma odasına kaçmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

    Maçla ilgili kararın netleşmediği hatırlatılan haberde, karşılaşmanın bu sonuçla tamamlanması halinde lider Beşiktaş'ın Fenerbahçe ve Rizespor ile aynı puanda kalacağı belirtildi.

    İtalyan basını, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan 
    derbi maçın son dakikasında taraftarların sahaya girmesini "çılgınlık" olarak yorumladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya'nın ünlü spor gazetelerinden "La Gazzetta dello Sport"ta, "İstanbul'da, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çılgınlık. Sahanın işgali nedeniyle oyun durdu" başlığıyla okuyuculara aktarılan haberde, her şeyin 90+3. dakikada Galatasaraylı Felipe Melo'nun yaptığı sert faülden sonra gerçekleştiği, oyuncunun kırmızı kart gördükten sonra yaklaşık 100 taraftarın sahaya girdiği aktarıldı.

    Sahaya girilmesinin ardından saha içinde güvenlik güçleriyle taraftarların adeta "savaştığı" ifade edilen haberde, oyuncuların hızla soyunma odasına yöneldiği, hakemin de maçı tatil ettiği anlatıldı.

    Olayların sadece futboldan kaynaklanan nedenlerden olup olmadığının henüz net olmadığı dile getirilen haberde, Beşiktaş tribünlerinin Gezi Parkı olayları sırasında önemli bir rol üstlendiği savunularak, "Her yer Taksim, her yer direniş" diye maç içinde bağırdıkları ifade edildi.

    "Sport-Mediaset" internet sitesi de, Felipe Melo'nun gördüğü kırmızı kartla sahanın işgal edilmesini provoke ettiğini iddia ederek, Brezilyalı futbolcunun kendinden söz ettirtmeyi başardığını kaydetti. Haberde, 30 yaşındaki futbolcunun kırmızı kartla oyun dışı kaldıktan sonra formasını taraftarlara gösterdiği ve bundan sonra Beşiktaşlı taraftarların sahaya girdiği, oyuncuların da soyunma odasına gittiği aktarıldı. Olayın ardından gözlerin Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildiği ve Felipe Melo başta olmak üzere ağır disiplin cezalarının beklendiği belirtildi.

    Corriere dello Sport gazetesi de internet sitesinde Melo'nun faüllü hareketinden sonra ortalığın karışmasına dair görüntüleri yayınladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow