Burak Yılmaz: Zamanlama doğru olmaz

Çin Ligi takımlarından Bejing Guoan'da forma giyen futbolcu Burak Yılmaz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a çağrılmamasıyla ilgili konuşmasının zamanlama açısından doğru olmayacağını söyledi.
Eski takımı Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de yaptığı ve 3-1 kazandığı Antalyaspor maçını tribünden izleyen Burak Yılmaz, müsabaka sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu.
Burak, Fatih Terim'in takım kaptanı Arda Turan'ın yanı sıra kendisi ve Selçuk İnan'ı milli takıma almamasıyla ilgili sorular üzerine, şöyle konuştu:
"Buraya takımımızı desteklemek için geldim. Sadece Galatasaray için buradayım. Bizim yerimize milli takımda olan arkadaşlarımız var. İki tane çok önemli maçımız var. Şu anda konuşmak doğru değil. Burada söylediğim şey yanlış anlaşılabilir. Hocamızı, milli takımımızı, arkadaşlarımızı kötü duruma düşürmek, eleştirmek bize yakışmaz. Arda zaten konuştu ve gerekli şeyleri söyledi. Ben de yeri ve zamanı geldiğinde konuşurum. Şu anda iki tane çok önemli maçımız var. Hem arkadaşlarımız hem de ülkemiz için konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum ama bu benim söyleyecek bir şeyim olmadığı anlamına gelmiyor. Sadece yeri ve zamanı değil. Kişiler önemli değil. Hepimiz ülkemizin, milli takımımızın arkasında olmamız lazım. Milli takıma başarılar diliyorum. Olup olmamak çok önemli değil. Önemli olan desteklemektir. Biz de dışarıdan duamızla destekliyoruz."
Milli takımda prim tartışması yaptıklarıyla ilgili iddiaların kendisini rahatsız ettiğini belirten Burak, "Bu konu beni çok rahatsız ediyor. Asla prim almadım ama bir kere bile lafını etmedim. Arda da etmemiştir. Arda, benim hakkımı da savunmamıştır. Arda'nın savunduğu şey başkadır. Bunu yeri geldiği zaman en ince ayrıntısına kadar söyleyeceğim ama şu an zamanı değil. Bunun böyle olmadığını zaten herkes biliyor" ifadelerini kullandı.
Burak'ın açıklamaları yeni soru işaretleri doğurdu
Golcü futbolcu, milli takıma küsmesinin söz konusu olmayacağını vurgulayarak, "Milli takıma çağrılmak şereftir. Milli takım, namustur, ülke ve bayraktır. Hepimiz göreve hazırız." dedi.
Ne Fatih Terim ne Arda Turan ne de Burak Yılmaz olayı aydınlatmadı
Fatih Terim ve Arda Turan'ın açıklamalarıyla kafası karışan kamuoyu Burak Yılmaz'ın açıklamalarıyla birlikte nurtopu gibi bir soru işaretine daha sahip oldu ve yine aydınlanamadı.
Burak Yılmaz, 'Arda'nın savunduğu şey başka', 'Söyleyeceğim ama şu an zamanı değil', 'Böyle olmadığını herkes biliyor' gibi ucu açık ifadeler kullanarak kamuoyunu bir bilinmeze sürükledi.
- "Galatasaray, şampiyonluğu ne kadar istediğini gösterdi"
Bu arada tecrübeli futbolcu Türk Telekom Arena'daki atmosferin çok güzel olduğundan da bahsederek Galatasaray'la ilgili açıklamalar da yaptı:
"Her şey çok güzeldi. Sonu da galibiyetle bitince çok mutlu oldum. Çok güzel bir atmosfer ve taraftar vardı. Bence ikinci devre takımımız çok iyi, istekli ve arzulu oynadı. Şampiyonluğu ne kadar istediklerini gösterdiler. Şampiyonluk için ilk haftalar, daha form tutmadan kazanmak çok önemli. Takımımız da form tutmadı ama ileride çok daha iyi oynayacak. Benim için de çok güzel oldu. Selçuk ve Podolski gol attı. Onlar için ayrı sevindim. Selçuk'un frikiğinde gol olacağını hissettim, o yüzden de cep telefonumla kaydettim."
Bu sezon yerine transfer edilen Eren Derdiyok ile ilgili övgü dolu sözler sarf eden 31 yaşındaki futbolcu, "Maşallah. Eren ile stilimiz çok farklı ama Allah nazarlardan saklasın. İnşallah çok daha iyi olur ve goller atar. Kendisini de tebrik ettim. Bugün iyi bir mücadele ortaya koydu. Hep beraber Eren’e destek olalım. Bence hep beraber şampiyonluğu yakalayacak." ifadelerini kullandı.
Eski takım arkadaşlarının kendisine çok sıcak davrandığını anlatan Burak Yılmaz, "Herkes boynuma sarıldı. Ben onları çok özledim, onlar da beni çok özlemiş." diyerek sözlerini tamamladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Mahmut Uslu'dan adaylık açıklaması! Aziz Yıldırım nasıl bir yol izleyecek?
Fenerbahçe'de tek teselli Milan Skriniar oldu
SON DAKİKA! Fenerbahçe, Kayserispor ile 3-3 Berabere Kalarak Şampiyonluk Yarışında Yara Aldı
Başakşehir, seriye Gaziantep FK karşısında devam etti
Okan Buruk, Galatasaray tarihine adını yazdırdı! İlk 4 teknik direktör arasında...