Brexit'e en sert tepki Petr Cech'ten geldi

2004 yılından beri Premier Lig'de forma giyen Arsenal kalecisi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı hakkında açıklamalarda bulundu.
Arsenal kalecisi Petr Cech, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına yol açan Brexit kampanyası ile ilgili olarak "yalanlara dayanan bir kampanya" ifadelerini kullandı.
Perşembe günü yapılan tarihi referanumda İngiliz halkı yüzde 51.9 oyla Avrupa Birliği'nden ayrılmayı seçti.
Ancak, Cech, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını savunanların iddia ettiği gibi İngiltere'nin Avrupa Birliği'ne haftada 350 milyon pound ödediğinin gerçeği yansıtmadığını, bu paranın Ulusal Sağlık Servisi'ne aktarılacağının da palavra olduğunu söyledi.
Cech, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Görünen o ki bu palavralara ve yalanlara dayanan bir kampanya sonucu bir halkın tarih boyunca yaptığı en büyük hata olacak." dedi.
İngiltere AB'den çıkınca Premier Lig'e ne olacak?
Referandum öncesinde Avrupa Birliği'nden ayrılmayı savunan kampanyanın otobüsleri İngiltere sokaklarında sıkça boy göstermişti. (Goal.com)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan, Galatasaray derbisi öncesi toplantı! Sözleri dikkat çekti...
Fenerbahçe’ye Galatasaray derbisi öncesi müjdeli haber
Beşiktaş’ta kupa mesaisi başladı! Rakip Göztepe
Trabzonspor, Göztepe maçında beklentilerin altında kaldı | Buruk bayram
Beşiktaş - Galatasaray derbisinin hakem yorumları | Kırmızı kart kararı doğru mu? Davinson Sanchez'in pozisyonu penaltı mı?