'Gol attığımızda rakip takım seyircisi de seviniyor'
Hindistan'da futbola olan ilginin de yüksek olduğunu aktaran tecrübeli oyuncu, "Statların hepsi dolu diyebilirim. Kriket ön planda ancak son 2 yıldır yatırımlar futbola kaymaya başladı. Seyirciler de her maça geliyorlar. Bazı maçlarda 40 bir seyirci bulabiliyorsunuz. İlgi fazlasıyla var. Hindistan'da futbola bir eğlence olarak bakılıyor ve gol attığınızda rakip takımın seyircisi de sevinebiliyor. Hindistan film sektörü Bollywood'un yıldızları da maçlara ilgi gösteriyor. Keyifli geçiyor" ifadelerini kullandı.Tuncay, tüm takımın aynı otelde yaşadığını aktarırken, "Evli olanlar aileleriyle birlikte olmak üzere, herkes orada kalıyordu. Bir kamp süreci gibi. Sezon boyunca orada kalıyorsunuz. Zaten 2 maç evinizde oynadığınızda, 5 gün veya 1 hafta deplasmana gidiyorsunuz. O yüzden de ev tutmak biraz tuhaf olur. Ama uzun süre bu durumda kaldığınızda da sıkılabilirsiniz" şeklinde görüş belirtti.
'Hindistan'da futbola olan ilginin de yüksek olduğunu aktaran tecrübeli oyuncu, "Statların hepsi dolu diyebilirim. Kriket ön planda ancak son 2 yıldır yatırımlar futbola kaymaya başladı. Seyirciler de her maça geliyorlar. Bazı maçlarda 40 bir seyirci bulabiliyorsunuz. İlgi fazlasıyla var. Hindistan'da futbola bir eğlence olarak bakılıyor ve gol attığınızda rakip takımın seyircisi de sevinebiliyor. Hindistan film sektörü Bollywood'un yıldızları da maçlara ilgi gösteriyor. Keyifli geçiyor" ifadelerini kullandı. Tuncay, tüm takımın aynı otelde yaşadığını aktarırken, "Evli olanlar aileleriyle birlikte olmak üzere, herkes orada kalıyordu. Bir kamp süreci gibi. Sezon boyunca orada kalıyorsunuz. Zaten 2 maç evinizde oynadığınızda, 5 gün veya 1 hafta deplasmana gidiyorsunuz. O yüzden de ev tutmak biraz tuhaf olur. Ama uzun süre bu durumda kaldığınızda da sıkılabilirsiniz" şeklinde görüş belirtti. - "Hayatınızda bir defa Hindistan'ı görmelisiniz'
Tuncay Şanlı, "Hayatınızda en az bir defa Hindistan'ı görmelisiniz" derken, orada yaşadığı ilginç durumları aktardı.Tarihi yerleriyle ve çok farklı kültürüyle bu ülkenin ziyaret edilmesi gereken önemli bir yer olduğunu dile getiren Tuncay, şöyle devam etti:"İki kez festivallerine katıldım. İlk gittiğim gün fil festivaliydi ve kulüp başkanının evini ziyaret etmiştim. Yine bir başka festivalde ise takım halinde geleneksel kıyafetler giymiştik. Havai fişek gösterileri yapılıyordu. Çok fazla tanrıları var ve her an farklı bir şeyle karşılaşabiliyorsunuz. İneklere karşı ayrı bir saygıları var ve bunu sokaklarda görebiliyorsunuz. Fil festivali nedeniyle verilen davette, kulüp başkanının evindeki bir filin üzerinde kilolarca altın vardı. Geleneklerine göre de festival bittikten sonra altınları bir göle atıyorlardı. Çok farklı bir kültürleri ve yaşayış tarzları var. Ancak fakir halkı gördüğünüzde de üzülüyorsunuz."