hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayern Münih-Borussia Dortmund maçı canlı izle | Der Klassiker maçı hangi kanalda?

    Bayern Münih-Borussia Dortmund maçı canlı izle | Der Klassiker maçı hangi kanalda
    expand

    Bayern Münih, Borussia Dortmund'u sahasında konuk ediyor. Bundesliga'nın en büyüklerini karşı karşıya getiren ve Almanya'da Der Klassiker olarak anılan bu dev karşılaşmada her iki takımın hedefinde de galibiyet var. Ancelotti yönetiminde kaldığı yerden devam eden Bayern Münih, bu yıl da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak görülüyor. Diğer yandan Borussia Dortmund ise Thomas Tuchel yönetiminde ligde beklentilerin altında kaldı. Dev maçı takip etmek isteyen futbolseverler Bayern Münih-Borussia Dortmund maçı hangi kanalda merak ediyor. Bayern Münih-Borussia Dortmund maçı Eurosport 2'den canlı izlenebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da haftanın maçı Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanacak olan Der Klassiker. Bayern Münih'in ev sahipliğinde oynanacak karşılaşmada ligin en güçlü iki takımı birbirlerine üstünlük kurmaya çalışacak. Ligde şampiyonluğa yakın olan Bayern Münih, derbi maçını kazanarak en yakın rakibi ile puan farkını iyice açmak istiyor. Diğer yandan Borussia Dortmund ise ligi en kötü ihtimalle 3. sırada tamamlayarak gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmak istiyor.

    Bayern Münih-Borussia Dortmund maçı hangi kanalda, ne zaman?

    Bayern Münih evinde Borussia Dortmund'u konuk ediyor. Bundesliga'nın 28. haftasında oynanacak Der Klassiker, Allianz Arena'da oynanacak. Derbi karşılaşmayı hakem Marco Fritz yönetecek. Futbolseverler Bayern Münih-Borussia Dortmund maçını Eurosport 2'den canlı izleyebilecek.

    Dortmund yine kazanmak istiyor

    Ligin ilk yarısında Dortmund'un ev sahipliğinde oynanan karşılaşmayı Borussia Dortmund 1-0 kazanmıştı. Bu yenilgi Bayern Münih'in bu sezonki ilk yenilgisi olmuştu. Bu maçın ardından art arda çıktığı 15 maçta yenilmeyen Bayern Münih'in bu serisi geçen hafta Hoffenheim deplasmanında bozuldu. Lider bu maçı 1-0 kaybetti. Ligin ilk yarısında rakibini yıkmayı başaran Borussia Dortmund bu karşılaşmada yine kazanan taraf olmayı istiyor. Bu yıl şampiyonluk yarışından kopan ve 4. sırada yer alan Dortmund'un hedefi ligi ilk 3 içinde tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmak. Diğer yandan Bayern kazanırsa 2. sırada yer alan RB Leipzig ile aradaki puan farkı 12'ye çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eksikler can sıkıyor

    İki takımda da önemli eksikler bulunuyor. Bayern Münih'te Manuel Neuer ve Thomas Müller sakat durumda ve maç kadrosunda yer almayacak. Diğer yandan Borussia Dortmund'ta ise Andre Schürrle, Eric Durm, Marco Reus ve Sebastian Rode sakat, Mario Götze ile hastalığından dolayı maçta forma giyemeyecek.

    Der Klassiker'de 113. mücadele

    Daha önce iki takım 112 kez karşılaşırken, bu maçların 50'sini Bayern, 32'sini ise Dortmund kazandı. Bu karşılaşmalarda Bayern Münih rakip ağlara 207 ol atarken, Borussia Dortmund bu gollere 149 gol ile karşılık verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow