hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'nın en iyisi Ronaldinho

    Avrupanın en iyisi Ronaldinho
    expand

    Barcelona takımında oynayan Brezilyalı yıldız Ronaldinho, Avrupa'da yılın futbolcusu seçildi.

    2004 yılında 'FIFA Yılın Oyuncusu' seçilen ve ödülünü aralık ayında alan Ronaldinho, eylül ayında da Dünya Futbolcular Birliği (FIFPro) üyelerinin katıldığı oylamada yılın futbolcusu unvanını almıştı. Ronaldinho böylece bir yıl içerisinde üç kez 'en iyi oyuncu' ödülünü almış oldu.
     
    Fransız spor dergisi France Football tarafından her yıl Avrupa'nın en iyi oyuncusuna verilen Altın Top ödülünü, bu yıl Brezilyalı Ronaldinho kazandı. Barcelona'da forma giyen yıldız futbolcu, France Football'un açıkladığı 50 aday futbolcu arasından en iyisi seçildi.
     
    25 yaşındaki Ronaldinho ödüle Frank Lampard ve Steven Gerrard'ı geride bırakarak hak kazandı.
     
    Altıncı kez Barca'lı
     
    Listede dördüncü sırada Arsenal'li Thierry Henry, beşinci sırada Milan'lı Shevchenko, altıncı sırada yine Milan'dan Maldini, yedinci sırada da İnter'den Adriano yer aldı.
     
    Ronaldinho ile birlikte Barcelona takımının tarihinde Altın Top kazanan futbolcuların sayısı altıya çıktı. Geçmişte, bu ödüle Luis Suarez (1960), Johan Cruyff (1973 ve 1974), Hristo Stoitchkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldo (1997) ve Luis Figo (2000) layık görülmüşlerdi.
     
    1956 yılında başlayan 'Altın Top' ödülünü ilk olarak Stanley Matthews kazanmıştı.
     
    Şimdiye kadar bu ödülü kazanan oyuncular arasında Johan Cruyff, Franz Beckenbauer ve Michel Platini gibi isimler de yer alıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow