Video hakem Fransa - İtalya maçında uygulandı

Video hakem uygulaması ilk kez uluslararası bir maçta, Fransa ile İtalya arasında oynanan hazırlık maçında, test edildi.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Fransa ile İtalya arasında dün oynanan hazırlık maçında tartışmalı pozisyon tekrarını izlemek için ilk kez videolu sistem kullandı.
İtalyan futbolcular, Fransız defans oyuncusu Layvin Kurzawa'nın ceza sahası içinde topu elle oynadığı için penaltı itirazında bulundu. Hollandalı hakem Björn Kuipers karşılaşmayı durdurdu ve saha kenarında videodan pozisyon tekrarını izleyip penaltı olmadığına karar verdi.
İlk kez uluslararası bir maçta kullanılan videolu sistemi "futbolda devrim" olarak niteleyen FIFA Başkanı Gianni Infantino, "video hakemi" Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nda kullanmayı düşündüklerini söyledi.
Video teknolojisinin kullanıldığı maçta Fransa, İtalya'yı deplasmanda 3-1 yendi.
İşte Beşiktaş'ın 22 kişilik Şampiyonlar Ligi oyuncu listesi
İtalya Ekim ayından itibaren önümüzdeki iki sezon boyunca bu sistemin test edilmesine karar verilmişti.
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu '(IFAB ) ve FIFA'nın ortak kararıyla testine başlanan sistem her karar için değil sadece tartışmalı pozisyonlarda kullanılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fenerbahçe, Kayserispor maçına hazırlanıyor
Boupendza'nın ölümünde cinayet şüphesi var mı? Çin polisinden net açıklama
Manchester United’dan 7 Dakikada Tarihi Geri Dönüş! UEFA Avrupa Ligi'nde Yarı Finalde
Granit Xhaka, Süper Lig’e mi geliyor! Sürpriz transfer gelişmesi…
Real Madrid Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti: Ancelotti'den Dikkat Çeken Sözler