hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arjantin'i deviren Brezilya garantiledi

    Arjantini deviren Brezilya garantiledi
    expand

    Brezilya ezeli rakibi Arjantin'i deplasmanda 3-1 yenerek 2010 Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledi.

    Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde merakla beklenen karşılaşmada Arjantin Rosario'da Brezilya'ya 3-1 yenilmekten kurtulamadı.

    Brezilya bu galibiyetle grubun tamamlanmasına üç maç kala Güney Afrika'ya gitmeyi garantiledi. Arjantin ise dördüncü sırada yer alıyor.

    24. dakikad Elano'nun kullandığı serbest atışta defans oyuncusu Luisao kafayla Brezilya'yı öne geçirdi. Altı dakika sonras Maicon'un şutunu Luis Fabiano tamamlayarak farkı ikiye çıkardı.

    Arjantin 65. dakikada Jesus Datolo'nun mükemmel golüyle umutlandı ancak iki dakika sonra Kaka'nın pasında Luis Fabiano skoru tayin eden golü kaydetti.

    Galatasaraylı Elano ve Fenerbahçeli Andre Santos karşılaşmaya Brezilya 11'inde başladı, Elano 68. dakikada yerini Dani Alves'e bıraktı.

    İlk dört takımın doğrudan finallere katılma hakkı kazandığı Güney Amerika grubunda beşinci takım, CONCACAF dördüncüsü ile iki ayaklı play-off maçları oynayacak.

    30 puanla zirvede yer alan Brezilya'yı 27'şer puanla Paraguay ve Şili izliyor. 22 puanlı Arjantin, arkasından gelen Ekvador ve Kolombiya'nın sadece iki puan önünde.

    Diego Maradona'nın takımı deplasmanda Paraguay ile karşılaştıktan sonra Peru'yu konuk edecek ve son maçını 13 Ekim'de şu an 18 puanla yedinci durumda bulunan Uruguay ile oynayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow