hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'i ne zaman, saat kaçta? F1 Azerbaycan hangi kanalda?

    Formula 1 Azerbaycan Grand Prixi ne zaman, saat kaçta F1 Azerbaycan hangi kanalda
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'i ile yarış heyecanı başladı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 17. yarışına ev sahipliği yapıyor. Organizasyonun yapılacağı sokaklar, araç ve yaya trafiğine kapatılarak piste dönüştürüldü. Hız tutkunları, yarışların yanı sıra çeşitli eğlence aktivitelerine de katılma şansı elde edecek. Etkinlikler kapsamında ABD'li sinema oyuncusu ve müzisyen Will Smith sahne alacak. Peki, Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'i ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'si için geri sayım sürüyor. Yarış öncesi pole pozisyonun belirleneceği sıralama turu koşulacak. Bu etkinlik, Azerbaycan'ın 8. kez Formula 1 Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmasıyla büyük bir heyecan yaratıyor. Yarış boyunca 6 kilometrelik bir pistte 20 zorlu virajla mücadele edecek olan F1 pilotları, 51 tur boyunca Bakü'nün sokaklarında hızlarını sergileyecekler. Yarışın startı Azadlık Meydanı'ndan verilecek ve tarihi İçerişehir’in etrafında gerçekleşecek.

    FORMULA 1 AZERBAYCAN GRAND PRİX'İ NE ZAMAN?

    Azerbaycan’ın başkenti Bakü, 15 Eylül'de gerçekleşecek olan bu önemli yarışa ev sahipliği yapacak. Yarışın antrenman turları 13 Eylül’de, sıralama turları ise 14 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Grand Prix’sinde sıralama turları yarın Türkiye saati ile 15.00’te başlayacak. Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'si ise 15 Eylül Pazar günü saat 14:00'te başlayacak ve beIN SPORTS 4 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

    AZERBAYCAN GRAND PRİX'İ GÜZERGAHI

    Yarış güzergahı ve çevresindeki caddelerde güvenlik önlemleri artırıldı, pist olarak kullanılacak bölgeler bariyerlerle çevrildi. Güzergah üzerindeki Azadlık ve Azneft meydanları ile Kız Kalesi ve kale kapıları gibi tarihi ve kültürel yapıların karşısına tribünler kuruldu. Azerbaycan Grand Prix'sinin startı, Azadlık Meydanı'ndan verilecek. Araçlar, Hazar Denizi'nin kıyısındaki caddeden geçerek tarihi İçerişehir'in etrafını turlayacak ve yine Azadlık Meydanı'ndaki bitiş çizgisine varacak. Bir turda yaklaşık 6 kilometre mesafe katedecek F1 pilotları, 20 zorlu virajı bulunan pistte 51 tur atacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow