hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brawn: "McLaren, Ferrari bedel ödüyor"

    Brawn: McLaren, Ferrari bedel ödüyor
    expand

    Brawn GP'nin patronu Ross Brawn, yeni sezona çok kötü başlayan McLaren ve Ferrari'nin geçmiş başarılarının bedelini ödediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lewis Hamilton ile sürücüler şampiyonluğuna ulaşan McLaren ve markalar şampiyonu Ferrari, Formula 1 2009 sezonuna çok kötü başladı.

    Brawn GP pilotu Jenson Button kazandığı ilk iki yarış sonunda McLaren'in sadece bir puanı var, Ferrari ise sıfır puanda.

    Sürücüler ve markalarda zirvede yer alan Brawn GP'nin sahibi Ross Brawn, bu iki büyük takımın, geçmiş başarılarının bedelini ödediğini söyledi.

    Brawn, "şu an içinde bulundukları durum, son bir ya da iki yılda yaşadıklarının doğrudan bir sonucudur. McLaren ve Ferrari geçtiğimiz yıl şampiyonluk için kıyasıya bir çekişme yaşadı. Onlar için, 'bu yılı bırakıyoruz, gelecek yıl için çalışacağız' demek çok zordu" ifadelerini kullandı.
     
    Ferrari'nin eski teknik şefi, geçtiğimiz yıl Honda'nın başındayken araçlarının kötü olduğunu fark ettiklerini ve hiç zaman kaybetmeden yeni araç üzerine çalışmaya koyulduklarını söyledi.
      
    Brawn, "bizim için çok kolay bir karardı. Bunun akıllı davranmakla ilgisi yok. Aracımızı iyi değildi, o zaman niye vaktimizi onun üzerinde çalışarak kaybedecektik ki?" dedi.

    Ross Brawn, McLaren ve Ferrari'nin her şeye rağmen çok güçlü ekiplere sahip olduğunu ve kısa zamanda toparlanacaklarını sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow