hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda - Türkiye maçı öncesi son gelişmeler! Maça saatler kaldı...

    Hollanda - Türkiye maçı öncesi son gelişmeler Maça saatler kaldı...
    expand

    Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçlarında 19.00'da İngiltere ile İsviçre, 22.00'de Hollanda ile Türkiye karşı karşıya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada son 8 takım arasına kalan TürkiyeHollanda'yı da geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Başkentte yer alan Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki maç, bu akşam TSİ 22.00'de başlayacak.

    Ay-yıldızlı ekip; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu turda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3'üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

    Bu turu geçen ekip, İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz'da Dortmund'da yarı final mücadelesine çıkacak.

    İLK 11'LER BELLİ OLDU

    Berlin Olimpiyat Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak olan mücadele öncesi iki takımın ilk 11’leri şöyle:

    Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Reijnders, Xavi Simons, Depay, Bergwijn, Gakpo.

    TÜRKİYE: Mert Günok, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, Salih, Arda, Hakan, Kenan, Barış Alper. 

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALMANYA'YA HAREKET ETTİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşacağı maçı izlemek üzere saat 16.30'da Kısıklı'daki konutundan çıkarak Almanya'ya gitti.

    TÜRK TARAFTARLAR BERLİN'DE TOPLANDI

    Türk taraftarlar maç öncesi Berlin sokaklarında milli takıma destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MEHMETÇİK'TEN A MİLLİ FUTBOL TAKIMINA DESTEK

    MSB tarafından yapılan paylaşımda, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin korkusuz ve kahraman Mehmetçiklerinden, bu akşam Hollanda karşısında yarı final için mücadele edecek olan Bizim Çocuklar'a mesaj var. A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024'te sağlayacağı her başarı milletimizle birlikte engin dağlarda, amansız denizlerde ve hudutsuz göklerde görev yapan askerlerimizi de sevince boğacak. Haydi Türkiye, hep birlikte zafere” denildi.

    FERDİ KADIOĞLU: BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL MAÇ

    Karşılaşmanın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ferdi, "Benim için çok özel bir maç olacak. Annem Hollandalı, babam Türk o yüzden ailem için de özel bir maç olacak. Türk taraftarlarının çok sayıda olmasını bekliyoruz, kendi sahamızda olacağız gibi geliyor." dedi.

    BAŞPEHLİVANLARDAN 'BOZKURT' İŞARETİ

    663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacak başpehlivanlar, "Bozkurt" işareti yaptı. Baş boyunda güreşecek pehlivanlar, seyirciye takdim edildi, pehlivanlar aynı zamanda "A Milli Takımımıza başarılar dileriz" pankartı da açtı. Bu sırada güreşecek tüm başpehlivanlar, "bozkurt" işareti yaptı.
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    HOLLANDA MUHTEMEL 11

    Verbruggen, Dumfries, de Vrij, van Dijk, Ake, Schouten, Reijnders, Simons, Malen, Gakpo, Depay.

    TÜRKİYE MUHTEMEL 11

    Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler.

    KOEMAN: ZOR MAÇ OLACAK

    Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde yarın TSİ 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Hollanda ile mücadele edecek. Maç öncesinde stadyumda düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, "Karşımızda farklı bir oyun oynayan farklı bir rakip var. Farklı özellikleri olan bir takım. 4'lü savunmayla oynamış bir takım 5 savunma oyuncusuyla oynamış bir takım ve Romanya gibi yüreğiyle futbol oynayan bir takım ama biz her zaman kendimize odaklanıyoruz ve biz de çok iyi bir oyun oynayabileceğimizi Romanya karşısında gösterdik. Farklı rakipler karşısında kendimize alan yapmaya çalışıyoruz. Bunu mevcut takımımızla yapabileceğimiz gibi bir takım değişikliklere de gidebiliriz. Zaten buna çalışıyoruz. En önemli şey kendi oyunumuzu oynamak ve maçı kaybetmemek, ne kadar iyi olabileceğimiz göstermek. Bu noktaya kadar bunu yaptık. Kendimizi özgüvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MONTELLA: CEZA ADİL DEĞİL

    Hollanda - Türkiye maçı öncesi son gelişmeler Maça saatler kaldı...

    Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde yarın TSİ 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesinde stadyumda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral verdiği ceza için, "Bu cezanın adil olmadığını düşünüyoruz. Çünkü siyasi bir hareket değildi. Öyle yorumlandı. Sadece doğru şekilde anlaşılmayan bir hareketti. Bu Türk gururunu dizginlemez. Biz daha da arzulu, büyük onurla ve gururla sahaya çıkacağız ve ülkeyi gururlandırmak istiyoruz. Eminim herkes son derece motive olacaktır. Bu taraftar için de geçerli" diye konuştu.

    BERLIN OLİMPİYAT STADYUMU'NDA YÜRÜYÜŞ

    Hollanda - Türkiye maçı öncesi son gelişmeler Maça saatler kaldı...
    A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında yarın Hollanda ile karşılaşacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda yürüyüş gerçekleştirdi.

    MERİH DEMİRAL'IN CEZASI BELLİ OLDU

    Hollanda - Türkiye maçı öncesi son gelişmeler Maça saatler kaldı...

    A Milli Futbol Takımı'nda, Hollanda karşılaşması öncesinde 2 futbolcunun sarı kart cezası bulunuyor. Avusturya ile oynanan müsabakada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek, Hollanda karşısında oynayamayacak.

    MERİH DEMİRAL'A 2 MAÇ CEZA

    UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024 son 16 turundaki Avusturya maçında yaptığı 'Bozkurt' işareti nedeniyle hakkında uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma açılan milli futbolcu Merih Demiral'in cezasını açıkladı. Kurul, 26 yaşındaki milli futbolcuya 2 maç men cezası verdi. UEFA'nın resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması nedeniyle, aksi takdirde oynama hakkı bulunan toplam iki (2) UEFA temsili takım müsabakası maçından men edilmesine karar verildi" denildi. Merih Demiral, A Milli Takım'ın EURO 2024 çeyrek finalinde oynayacağı Hollanda maçında ve turun geçilmesi halinde yarı final eşleşmesinde forma giyemeyecek."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    SON HAZIRLIK DÜN AKŞAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    Hollanda - Türkiye maçı öncesi son gelişmeler Maça saatler kaldı...

    Barsinghausen'deki kamp merkezinde teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi.

    Cezalı olduğu için Hollanda maçında forma giyemeyecek Orkun Kökçü, sakatlığı nedeniyle idmanda yer almadı.

    Antrenman; ısınma, koşu ve pas çalışmalarıyla başladı. İdmanın basına kapalı bölümünde Hollanda karşılaşmasının taktik hazırlıklarının yapıldığı belirtildi.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Mustafa Eröğüt ve TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da idmanı izledi.

    Barsinghausen'deki kamp merkezindeki hazırlıklarını tamamlayan A Milli Takım, (TSİ) 16.00'da uçakla Berlin'e hareket edecek. Karşılaşmanın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda (TSİ) 19.00'da teknik direktör Vincenzo Montella ve milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu basın toplantısı düzenleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow