hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya, tarihinde 4. kez Avrupa şampiyonu oldu! İşte final maçında yaşananlar!

    İspanya, tarihinde 4. kez Avrupa şampiyonu oldu İşte final maçında yaşananlar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    EURO 2024 final maçı İspanya ile İngiltere’yi karşı karşıya getirecek. Futbol tutkunlarını ekran başına kilitleyecek olan İngiltere İspanya final HD izle seçeneği ile ekranlarda olacak. Peki, milli maç canlı yayın nerede olacak? İşte İspanya İngiltere maçı canlı izle seçeneğinin yer aldığı o link…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 1 aylık Avrupa Şampiyonası maratonu bugün sona erecek ve futbolseverler EURO 2024’ün en büyüğünü canlı yayında öğrenecekler. Dünya yıldızlarını kadrosunda bulunduran iki ekip 90 dakikanın sonunda kupanın sahibi olabilmek için sahada olacaklar. İki ekip normal sürede eşitliği bozamazsa 15’er dakikalık iki uzatma dakikası oynanacak. Bu süreçte de eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına gidilecek.

    Şimdiye kadar oynadığı EURO 2024 maçlarının tamamını kazanarak oldukça başarılı bir turnuva geçiren İspanya bir adım önde görünse de İngiltere finale kadar boşuna gelmediğini kanıtlamak isteyecek. Kupanın sahibini bulacağı maç 14 Temmuz 2024 Pazar günü saat 22.00’de başlayacak.



    İSPANYA İNGİLTERE MAÇI CANLI İZLE – EURO 2024 FİNAL MAÇI CANLI YAYIN

    EURO 2024 final müsabakası turnuvanın yayıncılığını üstlenen TRT ekranlarında olacak. Diğer mücadelelerde olduğu gibi bu karşılaşma da TRT1 ekranlarında yer alacak. İnternet üzerinden maçı canlı izlemek isteyenler ise TRT’nin online platformu Tabii üzerinden maçı izleyebilecekler.

    Maç özeti

    Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi
    45+1. dakikada Rice'ın İspanya yarı alanının ortalarında sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top, ceza sahası sol çaprazındaki Foden'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda, kaleci Unai Simon direk dibinde topu kontrol etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk 45 dakikada meşin yuvarlak büyük oranda İspanya'nın ayağında kalırken 45+1. dakikada İngiltere'nin duran toptan bulduğu pozisyon haricinde önemli bir gol girişimi olmadı.

    İlk yarı, golsüz eşitlikle sona erdi.

    İkinci yarı
    47. dakikada İspanya öne geçti. Sağ kanatta buluştuğu topla ceza yayına kadar sokulan Yamal, pasını ceza sahası sol çaprazındaki Williams'a aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin dibinden ağlarla buluştu: 1-0.

    49. dakikada Williams'ın pasıyla penaltı noktası civarında buluşan Olmo'nun şutunda top yandan auta gitti.

    56. dakikada Williams'ın ceza yayının gerisinden şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

    64. dakikada Bellingham'ın yay içinden sert şutunda top kalenin yanından oyun alanı dışına gitti.

    66. dakikada Olmo'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yamal'ın yerden uzak köşeye şutunda kaleci Pickford uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

    73. dakikada İngiltere beraberliği yakaladı. Sağ kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Saka, pasını altıpas önündeki Bellingham'a aktardı. Kaleye sırtı dönük olan bu oyuncu, meşin yuvarlağı ceza sahası dışındaki Palmer'ın önüne bıraktı. Ceza yayının sağındaki Palmer, yerden düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    82. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Yamal'ın karşı karşıya şutunda kaleci Pickford sağına uzanarak topun ağlara gitmesini önledi.

    86. dakikada İspanya bir kez daha öne geçti. Cucurella'nın soldan altıpas gerisine gönderdiği topa kayarak dokunan Oyarzabal, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

    89. dakikada İngiltere gole çok yaklaştı. Sağdan kullanılan kornerde Rice'ın kafayla vurduğu topu kaleci Unai Simon çizgi üzerinde çıkardı. Altıpas gerisine yükselen topa bu kez Guehi kafa vuruşunu yaptı. Bu kez çizgi üzerindeki Olmo kafayla topun ağlara girmesine engel oldu. Dönen topta şansını Rice bir kez daha denedi ancak meşin yuvarlak auta gitti.

    Mücadeleyi 2-1 kazanan İspanya, tarihinde 4. kez Avrupa şampiyonu oldu.

    TABİİ İSPANYA İNGİLTERE MAÇI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow