hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya Fransa maç özeti! Euro 2024 Fransa İspanya Yarı Final Maç Skoru ve İstatistikleri

    İspanya Fransa maç özeti Euro 2024 Fransa İspanya Yarı Final Maç Skoru ve İstatistikleri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    EURO 2024 yarı final ilk maçı İspanya ile Fransa arasında oynanacak. Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk finalist dev maçın sonucunda belli olacak. EUEO 2024 Fransa İspanya yarı final maçı muhtemel 11’leri de önemli isimlerin yokluğunda merak konusu oldu. İspanya’da kart cezalısı Carvahal kadroda yer alamayacak. Peki, İspanya Fransa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte EURO 2024 yarı final maçı canlı yayın izleme bilgileri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EURO 2024’te final yolunda emin adımlarla ilerleyen iki ekip İspanya ve Fransa karşı karşıya gelecekler. Yarı finalde oynanacak ilk maçta ekipler final biletini almak için sahada olacaklar. Diğer müsabaka ise İngiltere ile Hollanda arasında oynanacak. İşte İspanya ve Fransa’nın kupa yolculuğu ve mücadelenin yayın akışına ilişkin bilgiler…

     İSPANYA’NIN YARI FİNAL YOLCULUĞU

    Kupada bu sezon oynadığı tüm maçlarını kazanan tek takım olan İspanya şimdiye kadar EURO 2024’ün başarılı takımı olarak ilerliyor. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finalist oldu.

    FRANSA’NIN YARI FİNAL YOLCULUĞU

    Kupanın bir başka favorisi olan Fransa ise Portekiz karşısında zorlansa da yarı final biletini almayı başarmıştı. Şampiyonaya Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele ederek başlayan Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya'nın ardından ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. Ardından son 16 turunda Belçika’yı çeyrek finalde ise Portekiz’i eledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSPANYA FRANSA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

    EURO 2024 yarı final mücadelesi diğer müsabakalarda olduğu gibi TRT1 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. Müsabaka 9 Temmuz 2024 Salı günü saat 22.00 itibariyle başlayacak.

    EURO 2024 YARI FİNAL MAÇI FRANSA İSPANYA MUHTEMEL 11’LERİ

    İspanya’nın muhtemel 11’i: Unai Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Olmo, Rodri, Fabian Ruiz, Lamine Yamal, Morata, Williams.

    Fransa’nın muhtemel 11’i: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Camavinga, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe.


    İLK 11'LER AÇIKLANDI

    İSPANYA: Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz, Olmo, Yamal, Williams, Morata.

    FRANSA: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Tchouameni, Kante, Rabiot, Dembele, Kolo Muani, Mbappe.

     

    Münih Futbol Arena'da oynanan maç hızlı başladı. Müsabakanın 9. dakikasında Kylian Mbappe'nin asistinde Kolo Muani, Fransa'yı 1-0 öne geçirdi. Oyundan düşmeyen İspanya, 21. dakikada Lamine Yamal, 25. dakikada da Dani Olmo'nun golleriyle 4 dakikada skoru 2-1'e getirdi ve devre arasına bu sonuçla girildi.

    Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da net gol pozisyonu geliştiremedi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarının son dakikalarında İspanya, risk alan rakibi karşısında hızlı ataklar geliştirmeye çalıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci 45 dakikada gol sesi çıkmayınca maç, İspanya'nın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

    Bu sonuçla İspanya, adını finale yazdırırken Fransa turnuvaya veda etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow