hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ersu Şaşma kimdir? Sırıkla atlamada finalde 5.90'ı geçti mi? Ersu Şaşma şov yapıyor, rekor kırıyor!

    Ersu Şaşma kimdir Sırıkla atlamada finalde 5.90ı geçti mi Ersu Şaşma şov yapıyor, rekor kırıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlamada finale kaldı. Milli atlet Şaşma, 5.40, 5.60, 5.70 ve 5.75 haklarını ilk seferde geçerek adını en iyi 12 atlet arasına yazdırdı. Peki ama "Ersu Şaşma ne zaman yarışacak?" İşte, Ersu Şaşma'nın final başarısı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk atlamasında Şaşma, 5.50'lik mesafeyi başarı ile atlarken ikinci başarılı atlayışını ise 5.75'le yaptı. Ersu Şaşma X adlı sosyal medya platformunda gündem oldu. Peki ama Ersu Şaşma'nın sırıkla atlama final müsabakalarının sonucu belli oldu mu? 


    5 Ağustos Pazartesi saat 20.00’de yapıldı. Maçın TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı yayınlandı. Ersu Şaşma, 5.80 ve 5.85'i de başarı ile geçti.

    Ersu Şaşma kimdir? 

    Ersu Şaşma 30 Eylül 1999 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi.

    Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda Ersu Şaşma 5,75 metrelik atlayışıyla birinci olarak altın madalya kazandı.

    Tokyo'dan sonra da çıkışını sürdüren Şaşma, 2022 yazında Akdeniz Oyunları ve İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalya kazandı. Konya'da Konya Atletizm Pisti'nde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda atletizm erkekler sırıkla atlama finalinde 5.60 metrelik atlayışıyla oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow