hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arjantin İsviçre maçının hakemini değiştirtti mi?

    Arjantin İsviçre maçının hakemini değiştirtti mi
    expand

    Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İsviçre ile oynayacakları maçın hakemini değiştirttiği iddia edildi. Ancak FIFA bu iddiayı yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin, FIFA Medya yetkilisinden aldığı bilgiye göre, Brezilya'nın evsahipliğinde devam eden Dünya Kupası'nda Sao Paulo Stadı'nda Arjantin ile İsviçre arasında yapılacak ikinci tur maçı için FIFA, doğrudan ve herhangi bir değişikliğe gitmeden İsveçli hakem Jonas Eriksson'u atadı.

    Özbek hakem Ravsan Irmatov'un, 15 Haziran tarihinde İsviçre-Ekvator Dünya Kupası grup maçını yönettiğini hatırlatan FIFA Medya yetkilisi, "Irmatov maça atandıktan sonra Arjantin'in itirazı üzerine değişiklik yapıldı ve yerine, İsveçli hakem Eriksson atandı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

    Uluslararası basında, 2010 Dünya Kupası'nda Irmatov'un yönettiği maçta Almanya'ya elenen Arjantin'in itirazı üzerine, FIFA'nın bugünkü maça Jonas Eriksson'u atadığı iddia edilmişti.

    Suarez'e 'komik' teklif

    SABELLA: HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK

    Yarın oynanacak İsviçre maçı öncesi konuşan Arjantin Teknik Direktörü Alejandro Sabella, artık hata yapmak gibi bir lükslerinin olmadığını söyledi.

    Oyuncu kadrosunu her zaman son dakikada açıklayan Sabella, bu davranışının sebebi olarak, "Her zaman, hatta son ana kadar bazı şüphelerim oluyor. Ayrıca listeyi önceden açıklarsam, 'o niye yok, bu niye var' diye bir sürü tartışma yapılıyor. Rakip takımın da listeye bakıp nasıl bir taktik uygulayacağımı bilmesini istemiyorum. Tüm bu nedenlerden dolayı listeyi veremiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Kupası'na katılan ülkelerin en güzel uydu fotoğrafları

    Ottmar Hitzfield'in çok iyi bir hoca ve İsviçre'nin iyi çalışmış bir ekip olduğunu belirten Sabella, rakibine karşı temkinli konuştu. Sabella, "Güçlü ve zayıf yönlerini analiz ediyorum. Ama her durumda nasıl bir taktik izleyeceklerini tahmin etmek zor. Futbol kehanetlere çok açık bir oyun değil, çoğu zaman tahminlerin aksine sonuçlar çıkar" ifadesini kullandı.

    Nijerya maçında yüzüne su fırlatan Ezequiel Lavezzi'nin davranışına da değinen Sabella, "Pocho'yu tanıyoruz. Biraz muziptir. Yaptığı hareketi bir sevgi gösterisi olarak görüyorum" dedi

    ALPLERİN MESSİ'Sİ ARJANTİN'İ KORKUTUYOR

    İsviçre'nin en büyük silahı Xherdan Shaquiri, Arjantinlileri korkutuyor. Arjantin basını, Honduras maçında attığı üç golle tüm dikkatleri üzerine çeken Shaqiri'nin milli takımı zorlayabileceğini yazdı. Fiziksel özellikleri ve oyun tekniğiyle Messi'ye çok benzediği için Pep Guardiola'nın, "Alplerin Messi'si" adını taktığı Bayern Münichli oyuncu, Ottmar Hitzfield'in Arjantin karşısındaki en büyük silahı olacak. Birkaç gün önce bir etkinlik için Arjantin'de bulunan Guardiola'nın, "Küçük ama güçlü. Topa çok iyi vuruyor ve gol atmasını biliyor. Çok dikkatli olmak lazım" sözlerinin ardından Javier Mascherano, "Çok önemli bir oyuncu, ancak 90 dakika sahada kalamıyor, çabuk yoruluyor. Guardiola bize ilk 30 dakikada çok iyi oynadığını söyledi. Bizim bu sürede ona oynayacak alan bırakmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2014 Dünya Kupası güzelleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow