hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isinbayeva'nın Berlin kabusu

    Isinbayevanın Berlin kabusu
    expand

    Dünya Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gününde büyük bir sürpriz gerçekleşti. Bayanlar sırıkla atlamanın rakipsiz ismi Yelena Isinbayeva derece yapamadı ve şampiyon Anna Rogowska oldu.

    Berlin'de devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü günü birbirinden heyecanlı ve dramatik finallere sahne oldu.

    Günün belki de tüm şampiyonanın en büyük sürprizi bayanlar sırıkla atlamada gerçekleşti.

    Berlin'e gelmeden önce Londra'da Anna Rogowska'ya geçilerek beş yıl sonra yarış kaybeden olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni Yelena Isınbayeva, Polonyalı sporcuya Berlin'de de geçildi.

    Dünyada 5 metreyi aşan tek bayan sırıkçı olan Isinbayeva ilk hakkında 4.75'i geçemedi, sonraki iki hakkını 4.80'de kullandı ama bunlarda da başarılı olamadı. Rogowska ise 4.75'i ilk hakkında geçerek dünya şampiyonu oldu.

    Rogowska'nın vatandaşı Monika Pyrek ve ABD'li Chelsea Johnson 4.65'i geçerek ikinciliği paylaştı.

    Bayanlar 100 metrede altın madalya, Jamaikalı Shelley-Ann Fraser'ın oldu. Olimpiyat şampiyonu Fraser 10.73 ile dünya şampiyonluğuna ulaşırken, tüm zamanların en iyi üçüncü zamanını yaptı.

    Fraser'ın vatandaşı Kerron Stewart 10.75 ile ikinci sırayı alırken, ABD'li Carmelita Jeter 10.90 ile üçüncülüğü elde etti.

    Atletizm tarihinin uzun mesafedeki tartışmasız en iyi isimleri arasında yer alan Kenenisa Bekele, muhteşem bir performansla 10 bin metrede üst üste dördüncü dünya şampiyonluğuna ulaştı.

    Etiyopyalı atlet 26 dakika 45.11 saniyelik zamanıyla şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı. Eritreli Zersenay Tadese gümüş, Kenyalı Moses Dniema Masai bronz madalyanın sahibi oldu.

    Bayanlar 3000 metre engellide 2001 ve 2003'ün gümüş madalyalı ismi İspanyol Marta Dominguez dokuz dakika 7.32 saniyelik derecesiyle dünya şampiyonu oldu. Gümüş madalya Rus Yuliya Zarudneva'ya giderken, bronz madalyayı Kenyalı Milcah Chemos Cheywa aldı.

    Dünya rekortmeni ve bu mesafeyi dokuz dakikanın altında koşan tek atlet olan Gulnara Galkina dördüncülükle yetindi.

    Erkekler çekiç atmada olimpiyat şampiyonu Sloven Primoz Kozmus 80.84 metrelik atışıyla dünya şampiyonu oldu. 2000 Sydney ve 2001 Edmonton'ın şampiyonu Polonyalı  Szymon Ziolkowski 79.30 ile ikinci, Rus Aleksey Zagornyi 78.09 ile üçüncü oldu.

    Bayanlar üç adım atlamada Kübalı Yargelis Savigne 14.95 metrelik derecesiyle dünya şampiyonu unvanını korudu. Savigne'nin vatandaşı Mabel Gay 14.61 ile gümüş alırken, Rus Anna Pyatykh 14.58 ile bronz madalya kazandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow