hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Çakıroğlu Avrupa ikincisi

    Fatih Çakıroğlu Avrupa ikincisi
    expand

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, 120 kiloda mücadele eden Fatih Çakıroğlu gümüş madalya kazandı.

    Şampiyonaya çok iyi bir başlangıç yapan Çakıroğlu, sabah seansındaki üç müsabakasını da çok rahat şekilde kazanırken, rakiplerine puan dahi vermedi.

    İlk turda İtalyan Petta Miano'yu 2-0 (6-0/3-0), ikinci turda Bulgar Kumchev'i 2-0 (1-0/2-0) ve yarı finalde de Ukraynalı Ivan Ischenko'yu 2-0 (1-0/2-0) yenen Çakıroğlu, akşam seansında iki kez dünya şampiyonu Rus Bilyal Makhov ile altın madalya güreşine çıktı.

    Güçlü rakibi karşısında başabaş bir müsabaka çıkaran Çakıroğlu, ilk periyodun son saniyelerinde tırpanla rakibini indirerek minder dışına attı, ardından da bastırarak üç puan aldı. Çakıroğlu bu periyotu 3-0 kazandı.

    İkinci periyotta her iki güreşçi de oyun yapamazken, Makhov son saniyede Çakıroğlu'nu iterek minder dışına çıkardı ve puan aldı. Bu puanaTürkiye'nin itirazı haksız bulununca, Rus sporcu bir puan daha aldı ve periyotu 2-0 alarak dengeyi sağladı.

    Son periyotta oldukça yorulan Rus güreşçi karşısında Fatih Çakıroğlu oyun arayan taraf oldu fakat son saniyelerde yine rakibine bir puan verdi ve periyotu 1-0 müsabakayı da 2-1 kaybetti.

    "Herkesten özür diliyorum"

    Fatih Çakıroğlu, madalya töreni sonrasında yaptığı açıklamada, yenebileceği bir sporcuya mağlup olduğunu belirterek, "böyle olunca insan kahroluyor. İstediğim güreşi yapamadım. Herkesten özür diliyorum" dedi.

    Çakıroğlu, ikinci periyot sonunda Türk milli takımı antrenörlerinin itirazlarının reddedilmesiyle ilgili olarak, "bu tür şeylere sığınmak istemiyorum. Bu akşam eze eze yenmeliydim. Fakat bu güreş. Bir sonraki müsabakada görüşeceğiz" diye yanıt verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow