En çok yasaklı atlet hangi ülkede?
Sistematik doping iddialarıyla sarsılan atletizmde yasaklı atletlerin sayısı her geçen gün artıyor
Dünyanın en önemli spor organizasyonu olan olimpiyatlar ve atletizm şampiyonalarının madalya tablosunda ABD, Çin ve Büyük Britanya ile zirve mücadelesi veren Rusya, yayımlanan raporda dopingi sistematik olarak desteklemekle suçlandı ve Rus sporcuların gelecek yıl Rio'da düzenlenecek 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılmaktan men edilmesi öneresinde bulunuldu.
800 metre kadınlarda altın madalya alan Mariya Savinova ve bronz madalya kazanan Ekaterina Poistogova, devlet desteğiyle sistematik şekilde doping yaptıkları iddiasıyla karşı karşıya kaldı.
2012 Londra Olimpiyatları'nda 24'ü altın toplam 82 madalya kazanan Rusya, madalya tablosunda ABD, Çin ve Büyük Britanya'nın ardından dördüncü sırada yer aldı. Rus atletler, 2004 Olimpiyatları'nda 19, 2008 Pekin Oyunları'nda 18, Londra'da ise 17 kez madalya sevinci yaşadı.
Blackburn'un yeni hocası Tugay Kerimoğlu olabilir
Spordan men cezası devam eden 48 sporcusu bulunan Rusya, bu alanda ilk sırada yer alıyor. Hindistan 33 sporcuyla Rusya'yı izlerken, 16 Faslı, 15 Kenyalı, 13 Türk, 12 Ukraynalı, 11 Brezilyalı, 10 İtalyan, 9 Fransız, 8'er ABD, İsveç ve Bulgar sporcu cezaları nedeniyle yarışamıyor.
Güçlü lobi faaliyetleriyle Sebastian Coe'yu Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) başkanlığına seçtiren, atletizm ve futboldaki yolsuzluk ve şike iddialarını basın aracılığıyla üstüne giden İngiltere'den ise 2 sporcunun doping cezası sürüyor. Erkekler cirit atmada mücadele eden Ian Burns ile gülle atıcı Carl Fletcher, dörder yıllık cezalarının bitmesini bekliyor.
Ömer Toprak Milli Takım için konuştu
Atina, Pekin ve Londra'da düzenlenen son üç olimpiyatta, atletizm branşında kazandığı madalyalarla ABD'nin ardından 2. sırada bulunan Rusya'nın, 2016 Olimpiyatları'na katılamaması da gündeme geldi. Dünyaca ünlü çok sayıda isim, rapor sonrası bu öneriye destek verirken, IAAF'nin de cuma günü Monaco'da yapacağı icra kurulu toplantısında konuyu tartışacağı belirtildi.
Trabzonspor'a kayyum atanacak mı?
WADA'nın dün yayımladığı 323 sayfalık raporda, Moskova ve 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Soçi'de yer alan laboratuvarlarda görevli rolü yapan Rus istihbarat servisi personelinin çalışanlara ve doping kontrol sürecine etki ettiği iddia edilmişti. Hükümet tarafından kontrol altında tutulan Moskova'daki ikinci bir laboratuvarın da pozitif doping sonuçlarını ve numuneleri yok etmekte kullanıldığı ifade edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına adaylığını duyurdu
Tüm dünyada fenomen haline geldi: Görünüşümüz rahat olabilir ama içimizde fırtınalar kopuyor
Mike Tyson – Jake Paul boks maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta?
Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, hamam geleneğini bozmadı
Pehlivanlar, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kayıt sırasında