Doping baskınında şok: Güreşçilere kaçmayın diye anons yaptılar

Dopingle Mücadele Merkezi, Yalova Fevziye ve Sakarya Akyazı Yağlı Güreş organizasyonlarını bastı, sporcular bir anda ortadan kayboldu.
Vatan'ın haberine göre Fevziye’de uzmanların geldiği anlaşılınca 60’a yakın güreşçiden birçoğu kıspetleriyle yok olurken, 1 pehlivan ise sakatlanmış gibi güreş alanına ambulans çağırarak binip gitti.
Doping vakalarının artık arsızlık boyutuna vardığı yağlı güreşte geçtiğimiz hafta sonu büyük skandal yaşandı. Yapılan yoğun ihbar ve şikâyetlerden sonra harekete geçen Dopingle Mücadele Merkezi önce Yalova Fevziye, ardından Kırkpınar provası olarak bilinen Sakarya Akyazı yağlı güreş organizasyonlarını bastı.
Fevziye’de uzmanların geldiği anlaşılınca aralarında başpehlivanlık güreşlerinde yer alanlardan, yaşları 14-16’ya kadar inen 60’a yakın güreşçi er meydanından çil yavrusu gibi dağılarak kaçtılar.
Bazıları doğrudan kıspetleriyle yok olurken, bazıları gelen uzmanlarla tartıştı ve numune vermedi. Bazıları da sakatlık numarası yaparak gittiler. Abartan bir pehlivan anında sakatlanmış gibi güreş alanına ambulans çağırarak binip gitti. Tur geçmesine rağmen kaçanların da bulunduğu pehlivanlarla uzmanlar arasında kovalamaca olduğu da dikkat çekerken ortaya oldukça komik görüntüler de çıktı.
SON DAKİKA
-
00. 38
Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara Türkiye'ye geliyor
-
23. 34
ABD’de 300 üniversite öğrencisinin vizesi iptal edildi
-
23. 32
El-Kassam Tugayları, Gazze çevresinde Aşdod'u vurdu
-
22. 50
AK Parti'de MYK toplanıyor
-
22. 44
Son dakika: Bugünkü Süper Loto çekilişi sonuçları belli oldu! 6 Nisan 2025 Süper Loto bilet sonucu sorgulama ekranı!
-
22. 40
BUDO'da korkutan yangın! 5 kişi hastaneye kaldırıldı
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden başpehlivan Ali Altun, son yolculuğuna uğurlandı...
Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına adaylığını duyurdu
Tüm dünyada fenomen haline geldi: Görünüşümüz rahat olabilir ama içimizde fırtınalar kopuyor
Mike Tyson – Jake Paul boks maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta?
Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, hamam geleneğini bozmadı