hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Armstrong'a yine doping suçlaması

    Armstronga yine doping suçlaması
    expand

    ABD'li bisikletçi Tyler Hamilton, Fransa Turu'nu yedi kez kazanan spor dünyasının yaşayan efsanesi Lance Armstrong'u doping yapmakla suçladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kariyeri boyunca birçok kez doping suçlamasıyla karşı karşıya kalan ancak girdiği tüm testlerden temiz çıkan Armstrong'a aynı suçlama bu kez yine eski bir takım arkadaşı tarafından yöneltildi.

    ABD'li bisikletçi Tyler Hamilton, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, Armstrong'un 1999'daki Fransa Turu sırasında kendisine performans artırıcı "EPO" maddesi enjekte ettiğini gördüğünü ifade etti.

    Doping testi pozitif çıkmasına rağmen 2004 Atina Olimpiyatları'nda kazandığı altın madalya geri alınmayan nHamilton, "Armstrong'un buzdolabında EPO bulunduğunu ve bu maddeyi kendisine enjekte ettiğini gördüm" dedi.

    Armstrong'un bir kereden fazla EPO aldığını gördüğünü ileri süren Hamilton, kendisinin de doping yaptığını itiraf etti.

    Lance Armstrong'un, 1998'den 2001'e kadar US Postal'da takım arkadaşı olan Hamilton, "hepimiz kendimize EPO enjekte ettik. Ben de defalarca yaptım" ifadesini kullandı.

    Armstrong'dan yalanlama

    Lance Armstrong, Twitter hesabından attığı mesajda, "20 yıldan uzun süren bir kariyer ve tüm dünyada yarışlar sırasında ve yarışlar dışında 500 doping kontrolü. Bunların hiçbiri pozitif çıkmadı. Gerçekler kendini gösteriyor" dedi.

    Armstrong'un avukatı Mark Fabiani de "Hamilton'ın para tutkusu ve reklam arzusu hiçbir işe yaramayacak. Lance Armstrong, spor tarihinde doping testine en fazla girmiş kişidir" görüşünü dile getirdi.

    1996 yılında yakalandığı testis kanserini atlattıktan sonra Fransa Turu'nu üst üste yedi kez kazanarak spor tarihinin efsaneleri arasına giren Armstrong 2005'te sporu bıraktığını bildirmiş, 2009'da kanserle mücadeleye dikkat çekmek için yeniden yarışlara katılma kararı almıştı.

    39 yaşındaki Lance Armstrong, üç ay önce Avustralya'da Tour Down Under'a katıldıktan sonra kariyerini noktaladı.

    Landis de suçlamıştı

    Doping kullandığı itiraf eden ve Fransa Turu şampiyonluğu geri alınan Floyd Landis de eski takım arkadaşı Armstrong'un performans arttırıcı maddeler kullandığını iddia etmişti. ABD Federal yetkilileri bu iddia üzerine soruşturma başlatmış ancak kadar Armstrong'a bir suçlama yöneltmemişti.

    Armstrong, konuyla ilgili ocak ayında yaptığı açıklamada, "istedikleri kadar araştırabilirler. Eğer bir şey saklamak isterseniz bunu 10 yıl boyunca yapamazsınız. Kimse o kadar zeki değildir" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow