hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derya Cebecioğlu kimdir, kaç yaşında? Filenin Sultanları’nda Derya Cebecioğlu rüzgarı

    Derya Cebecioğlu kimdir, kaç yaşında Filenin Sultanları’nda Derya Cebecioğlu rüzgarı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milli voleybolcu Derya Cebecioğlu Filenin Sultanları’nın Çin karşısında performansını ortaya koyduğu maçta önemli katkılar sağladı. Performansı ile dikkatleri üzerine çeken Derya Cebecioğlu büyük beğeni topladı. Peki, Derya Cebecioğlu kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filenin Sultanları’nda Çin karşısında önemli bir mücadele örneği ortaya koyarken millilerimizde performansı ile dikkat çeken isimlerden biri de Derya Cebecioğlu oldu. İşte milli voleybolcunun kariyeriyle ilgili bilgiler…

    DERYA CEBECİOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

    24 Ekim 2000'de Mersin'de doğdu ve 14 yaşındayken VakıfBank altyapısına girdi. Yerel ve uluslararası düzeyde başarılar kazan VakıfBank altyapı takımları ve Türkiye küçükler millî voleybol takımlarında yer aldı. 2018 U20 Avrupa Şampiyonası'nda en iyi smaçör, 2019 U20 Dünya Şampiyonası'nda ise turnuvanın en skorer oyuncusu oldu. 2018 yılında VakıfBank ana takımında oynamaya başladı. Aynı yıl VakıfBank 2018-19 Sultanlar Ligi ve 2018 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı kazandı, 2018-19 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ise üçüncü oldu. Yıl içinde Türkiye kadın millî voleybol takımında yer almaya başladı.  Daha sonra Yeşilyurt'a kiralandı, takımıyla 2021 CEV Challenge Kupası Şampiyonluğuna ulaştı. 2021-22 sezonunda VakıfBank'a geri dönerek, takımıyla 2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonluğuna ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve 2023 Voleybol Dünya Kupası şampiyonu olan Türkiye kadın millî voleybol takımı kadrolarında yer almıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow