hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski milli basketbolcu Asım Pars, 48 yaşında hayatını kaybetti

    Eski milli basketbolcu Asım Pars, 48 yaşında hayatını kaybetti
    expand

    Eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna-Hersek’in Kalesija şehrindeki aile evinde 48 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalesija polisinden yapılan açıklamada, Bosna Hersek asıllı Türk basketbolcu Pars'ın cansız bedeninin evinde bulunduğu belirtilirken, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de bu bilgiyi doğruladığı ifade edildi.

    11 FARKLI TÜRK TAKIMINDA FORMA GİYMİŞTİ

    1976'da bir Bosna Hersek şehri olan Tuzla'da dünyaya gelen Asım Pars, Yugoslavya'da çıkan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelmişti. Eski basketbolcu, Galatasaray ve Tuborg Pilsener formaları altında gösterdiği başarılı performansın sonucunda Türk vatandaşı yapılmıştı.

    Ülkemizin gümüş madalya kazandığı 2001 Avrupa Şampiyonası'nda pivot olarak kadroda bulunan Asım Pars, kariyeri boyunca tam 11 farklı Türk takımının formasını giydi.

    Galatasaray ile başlayan Türkiye kariyerinde sırasıyla Tuborg Pilsener, Ülkerspor, TOFAŞFenerbahçe, Ülkerspor, Efes Pilsen, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin ve Erdemirspor forması giyen Pars, 2012/2013 sezonunun ardından profesyonel basketbol kariyerini sonlandırmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FENERBAHÇE TAZİYE MESAJI YAYINLADI

    Fenerbahçe Beko da Asım Pars'ın vefatı sonrasında sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Sarı lacivertli kulübün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

    "2000-2001 sezonunda formamızı giyen milli sporcumuz Asım Pars’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Asım Pars’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır dileriz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow