hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katar 0-2 Ekvador MAÇ ÖZETİ

    Katar 0-2 Ekvador MAÇ ÖZETİ
    expand

    2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı, ev sahibi Katar ile Ekvador arasındaki açılış maçıyla başladı. Karşılaşmayı Ekvador 2-0 kazanırken; mücadelenin 2 golünü de Fenerbahçeli futbolcu Enner Valencia attı. Katar, Dünya Kupası tarihinde açılış maçını kaybeden ilk ev sahibi takım oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı Katar ev sahipliğinde başladı. Al-Bayt Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış töreni görsel şölene sahne oldu. 2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı ise ev sahibi Katar ile Ekvador arasındaki açılış maçıyla başladı. A Grubu’ndaki maçta Ekvador, ev sahibi Katar ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi İtalya’dan hakem Daniele Orsato yönetti. Orsato’nun yardımcılıklarını ise Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini üstlendi.

    Fenerbahçeli Enner Valencia, 15’inci dakikada kalecinin müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Valencia, 16’ncı dakikada takımını 1-0 ön geçiren gole imza attı. İlk yarıdaki etkili oyununu sürdüren Ekvador’da Valencia bu kez de 31’inci dakikada sahneye çıktı. Preciado’nun ortasında penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Valencia, yaptığı kafa vuruşuyla takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Mücadelede başka gol olmadı ve A Grubu’nda Ekvador, Dünya Kupası’na 3 puanla başladı.

    Ekvador'da sakatlanan Enner Valencia oyuna devam edemedi, 77. dakikada yerine Cifuentes girdi. 

    Ekvador Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda attığı son beş golü kaydeden Enner Valencia, turnuva tarihinde bir Güney Amerika ülkesi adına beş gollük seri yakalayan ilk oyuncu oldu. Rekor, kendi ülkelerinde arka arkaya 6 gol atan Eusébio (Portekiz 1966), Paolo Rossi (İtalya 1982) ve Oleg Salenko'ya (Rusya 1994) ait.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enner Valencia, Dünya Kupası maçlarında 10 şutla 5 gol buldu ve bu alanda Alessandro Altobelli (1966) ile birlikte kupa tarihinin en iyi şut / gol oranını yakaladı.

    A Grubu'nun diğer maçında ise 21 Kasım Pazartesi günü Hollanda ile Senegal kozlarını paylaşacak.

    Öte yandan FIFA, ev sahibi ülke Katar ile yapılan görüşmeler sonucunda turnuvanın başlamasına kısa bir süre kala stadyumlarda alkol satışının yasaklandığını açıkladı. FIFA açıklamasında, "Ev sahibi ülke yetkilileri ve FIFA, stadyumların ve çevresindeki alanların tüm taraftarlar için eğlenceli, saygılı ve keyifli bir deneyim sunmasını sağlamaya devam edecek" ifadelerine yer verdi. Taraftarlar, Dünya Kupası boyunca eğlence ve canlı müzik alanlarının yer aldığı FIFA Taraftar Festival alanında ise alkol tüketebilecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow