Son dakika... BAE Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Son dakika... BAE Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
expand

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Havle Ali el-Şemsi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

 Birleşik Arap Emirlikleri ile 'hırsız paşa' gerilimi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Halife Şahin El-Marar'ın izinli olması sebebiyle Büyükelçilik Maslahatgüzarı Havle Ali el-Şemsi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı ve BAE Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in Medine savunmasıyla tarihe geçen Fahreddin Paşa hakkında sosyal medyada paylaştığı ifadelere ilişkin duyulan rahatsızlık iletildi.

BAE Dışişleri Bakanı Zayed, Twitter'da bir kullanıcının, Medine müdafisi Fahreddin Paşa'nın yerel halka karşı suç işlediğini iddia eden mesajını tekrar paylaşmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı "hırsız" olarak niteleyen bir tweet yazdı. Bu tweet'te "İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu" diye de ifadeler kullanmıştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye'den bu sözlere çok sert tepki gösterilmişti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow