hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Gezilecek Yerler Listesi... Tokat'ta Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi

    Tokat Gezilecek Yerler Listesi... Tokatta Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi
    expand

    Muazzam yerlere sahip olan Tokat'ta pek çok gezilecek ve görülecek yerler bulunmaktadır. Samsun, Ordu ve Sivas gibi şehirlere komşusu olan Tokat köklü bir tarihe sahip olan şehirlerden bir tanesidir. Tokat'ta antik döneme ait olan eserler ve Bizans dönemine ait olan pek çok tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Tokat tarihte Komano olarak adlandırılan bir şehir idi. Pek çok farklı isimler ile adlandırılmış olan Tokat birçok uygarlığa da uygarlık yapmıştır. Tokat'ı gezmek için en uygun zamanlar ise yaz aylarıdır. Bu şehirde bir tane de havalimanı yer almaktadır. Hava yolu ulaşımı ile bu şehre ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Tokat Gezilecek Yerler Listesi... Tokat'ta Görülmesi Gereken Yerler ve Yapılacaklar Listesi 

     1) Saat Kulesi

     Tokat'ın sembolik yerlerinden olan saat kulesi Tokat'ın Behzat semtinde bulunan bir yapıdır. Bu saat kulesi 1902 yılında inşa ettirilmiştir. Şehrin hemen hemen her tarafından bu saat kulesini izleyebilirsiniz. Saat kulesi kesme taş ile birlikte inşa ettirilmiştir. Dönemin belediye reisi olan Enver Bey tarafından inşa ettirilen bu saat kulesi tam olarak 33 metre yüksekliğe sahiptir. Saat kulesi şehrin tam olarak merkezinde bulunuyor.

     2) Sulusokak ve Çevresi

     Bu şehrin en ünlü sokağı ve meydanları arasında yer alıyor. Tam olarak bu şehrin tarihini yakından tanımak istiyorsanız buraya mutlaka gelmelisiniz. Sulusokak'ın tam olarak 900 yılı aşkın bir tarihi bulunmaktadır. Sulusokak da Tokat şehrine ait olan Tokat evleri bulunuyor. Tarihte burası ilk kez bir ticaret merkezi olarak kullanılmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     3) Sulusaray Kaplıcaları

     Sulusaray ilçesinde bulunan bir kaplıcadır. Tam olarak ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çevre illerden gelenler bu kaplıcalara mutlaka uğramaktadırlar. Çünkü bu kaplıcalar şifalı sulardan oluşmaktadır. Yöre halkı tarafından oldukça sevilen Sulusaray kaplıcaları romatizmadan cilt hastalıklarına kadar oldukça iyi gelmektedir. Sulusaray kaplıcalara girişi ücreti 5 liradır.

     4) Reşadiye Kaplıcaları

     Tokat'ta oldukça fazla kaplıcalar bulunmaktadır. Reşadiye ilçesinde yer alan Reşadiye kaplıcaları Reşadiye'nin sınırları arasında kalmaktadır. Tokat merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Tam olarak bu kaplıcanın suyu 52 dereceye kadar çıkmaktadır. Sodyum potasyum ve magnezyum bakımından zengin olan bir sudur. Kronik bel ağrılarına ve ortopedik rahatsızlıklara iyi gelen bu kaplıcalar nörolojik hastalıklara da oldukça iyi geliyor. Reşadiye kaplıcaları içerisinde özel termal oteller bulunuyor.

     5) Tokat Müzesi

     Arastalı Bedesten olarak da bilinir. Tokat müzesi ilk olarak 1926 yılında müze olarak açıldı. Tarihte burası Selçuklu dönemine ait olan bir yapıydı. Selçuklu döneminde tıp medresesi olarak kullanılmıştır. Tokat müzesi Gökmedrese binasında faaliyet göstermektedir. Tokat müzesi 2012 yılında Sulusokak'a taşınmıştır. Müzede birçok bölüm yer almaktadır. Özellikle arkeolojik eserler ve kalkolitik döneme ait olan kalıntılar bulunmaktadır. Tokat müzesi Pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     6) Tokat Şehir Müzesi

     Tokat'ta bulunan en güzel müzelerden bir tanesidir. Tokat şehir müzesi kente özgü olan mimari çeşmelerin bulunduğu bir müzedir. Bu müzede taş fırınlar da yer almaktadır. Tokat şehir müzesi müze kart ile girişi ücretsiz olan bir müzedir. Müze kartınız yok ise 5 lira karşılığında giriş yapabilirsiniz. Bu müze içerisinde balmumu heykelleri de bulunmaktadır. Bu müze 2019 yılında açılmış olmasına rağmen şehre gelenlerin ilk gittiği müzeler arasındadır.

     7) Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

     Tokat'ta Devegörmez mahallesinde bulunmaktadır. Atatürk'e atfedilerek ve konaklaması için yapılmış bir evdir. Atatürk'ün vefatından sonra burası müze olarak kullanılmaya karar verilmiştir. Atatürk evi ve etnografya müzesi müze olmadan önce milli mücadele için şehre gelmiş olan Atatürk tarafından eşi ile kalınan bir müzedir. Atatürk evi ve etnografya müzesi 2007 yılında müzeye çevrilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     8) Tokat Kültür Evi

     Barok mimarisi ile inşa edilmiş bu şehirde ki nadir yerlerden bir tanesidir. Sulusokak'ta bulunan Tokat kültür evi ustaca süslemeler yapılarak inşa ettirilmiştir. Anadolu Türk mimarisinin özelliklerini tamamı ile taşıyan bu kültür evi Tokat merkez de yer alıyor. Buranın içerisinde çeşme ve şadırvan bulunuyor.

     9) Topçam Yaylası

     Tokat'ın doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Tam olarak 1600 metre rakıma sahip olan Topçam yaylası içerisinde çam kokuları bulunmaktadır. Topçam yaylası merkeze de 15 kilometre uzaklıkta yer alan bir yayladır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow