Tisan Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Tisan Koyu'nda Neler Yapılır?
Tisan Koyu, Mersin‘in Silifke ilçesinde yer alan Akdeniz’in saklı cenneti olarak da bilinen bir doğa harikasıdır. Tisan, Silifke’nin Yeşilovacık Mahallesinde yer alan dağların ardında saklı olan bir yarımadadır. Tisan’a virajlı yüksek bir tepe aşılarak ulaşım sağlanabiliyor. Ama daha yolda giderken bunca yolu aştığınıza buna değdiğini doğanın güzelliğinden anlayabiliyorsunuz.
Tisan Koyu Nerede?
Tisan koyu, Akdeniz'in saklı cennetleri arasında yer alan bir doğa harikasıdır. Tisan Koyu, Mersin'in Silifke İlçesi'nde yer alıyor. Tisan Koyu, Mersin’in Silifke ilçesinin 45 km batı tarafında ve Akdeniz kıyısında yer alan bir yarımadadır. Maviyle yeşilin buluştuğu muhteşem güzellikte olan bu koyun, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle bölgenin üzerinde uçan bir albay tarafından keşfedildiği biliniyor.
Daha sonra bu bölgeyi daha detaylı bir şekilde gezen albay, arkadaşları ile Tisan Yapı Kooperatifi kurarak 1976 yılında bir site kurarak ve tatil bölgesi olan yarımada da ismini bu kooperatiften alıyor. Zamanla bu bölgede yazlıkların çoğaldığı Tisan, sakinliği ve berrak suyu ile Ankara başta olmak üzere değişik kentlerden ve yurt dışından da gelen tatilcilerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.
Tisan Koyuna Nasıl Gidilir?
Tisan'a ulaşabilmek için Yeşilovacık Mahallesinden geçen dağların arkasından ulaşım sağlanır. Tisan'a ulaşım sağlayabilmek için çok virazlı ve yüksek bir tepeyi aşarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Tisan Koyu, Silifke’nin 45 km kadar güneybatısında yer alan Yeşilovacık Mahallesine bağlıdır. Mersin ve Antalya kara yolundan özel aracınızla bölgeye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Virajlı ve yokuşlu yollarından korkmanıza hiç gerek yok. Yolculuğun sonunda bu zorlu yolu geçtiğinize değdiğini göreceksiniz. Bu kadar yolu kendi aracınız ile gelmek istemiyorsanız, Taşucu’ndan kalkan günübirlik tekne turları ile Tisan Koyu’na ve Tisan Adası’na kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Tisan Koyu'nun bakir güzelliğinin ve masmavi denizin keyfini çıkararak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Tisan Koyu’na en yakın havalimanı Alanya Gazipaşa Havalimanı'dır. Bölgeye 183 km uzaklıkta yer alan havalimanından araç kiralayarak Tisan Koyu’na 3 saat içinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Adana Şakirpaşa Havalimanı ise, Tisan’a 210 km mesafede yer alıyor. Adana Havalimanı’ndan da özel bir araçla Tisan’a ulaşım yaklaşık olarak 3 saat kadar sürüyor.
Şehirlerarası otobüslerle Tisan Koyu’na ulaşım sağlamak için öncelikle Silifke'ye ya da Aydıncık’a ulaşmak gerekiyor. Yaz sezonunda Tisan Koyu’na Silifke’den düzenli olarak dolmuş seferleri düzenleniyor. Tisan Koyu, Mersin’e ise, 135 km, Ankara’ya 557 km, İzmir’e 851 km, Antalya’ya ise 355 km, İstanbul’a 927 km mesafede yer alıyor.
Silifke’ye bağlı olan bir sahil beldesi olan Narlıkuyu, yaklaşık olarak yılın 300 gününü güneşli bir şekilde geçiren, tertemiz denizi ve plajları ile Akdeniz’in en gözde ve en dikkat çeken tatil beldesi Taşucu, karavan ve çadır sakinlerinin uğrak yeri olan Boğsak Koyu, Cennet ve Cehennem Çöküğü, Astım Mağarası gibi çekici ve ilginç yerlere de yakın bir bölgede görülebilecek yerlerdir.
Tisan Koyu'nda Neler Yapılır?
Tisan Koyu yarımadası doğu ve batı olmak üzere beyaz turkuaz, kumlu renkli iki koy ve doğuya bakan koyun karşısında, tatilcilerin yüzerek kolaylıkla gidip gelebilecekleri bir kısa mesafede iki de ada yer alıyor. Bu yarımada doğal güzelliği kadar tarihi kalıntıları ile de dikkat çekiyor. Tisan Plajı, masmavi denizi ve tertemiz plajı ile tatilcilerin gözdesi oluyor. Mersin bölgesinin en temiz ve cam gibi dalgasız ve berrak bir plajlarından biridir. Denizi taşlık ve sığ olsa da rahatsız edici olmayan bir özelliğe sahip bulunuyor. Bölgede dilerseniz apart tarzı bir yerde kalabilirsiniz. Günlüğü 500 TL civarında olan kiralık dairede oturan misafirler daire başına 2 şezlong 1 şemsiye kullanma hakkına sahip olabiliyor.
Tisan Koyu’nun geçmişi MÖ 7. yüzyılda kadar dayanıyor. Bu bölgenin geçmişi, bu dönemde kurulan bir Yunan kolonisi olarak da bilinen Aphrodisias’a kadar uzanıyor. ‘Kilikya Afrodisiası‘ ismi ile de bilinen antik kent, tanrıça Afrodit’e adanan manasına gelen ‘Afrodisias’ yerleşiminin yer aldığı tarihi bir bölgedir. Aydın’da da benzer bir isme sahip olan bir yerleşim olduğu için bu bölgelerin birbiri ile karıştırılmaması için Kilikya Afrodisiası olarak adlandırılmıştır. Aphrodisias Doğu Koyu’nun güneydoğusunda, kıyıya 3 metre mesafede, denizden 7 metre yükseklikte yer alan MÖ 7. yüzyılda yapılarak MS 4. yüzyılda kiliseye çevrilen bir mabet bulunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kapadokya'ya 10 ayda yaklaşık 4 milyon ziyaretçi
2025'TE AVRUPA’DA POPÜLER OLACAK TATİL YERLERİ! Seyahatseverler dikkat! 'Önümüzdeki yıl bu rotalar yükselişte!'
Samsun sonbaharda göz kamaştırıyor! Kartpostallık görüntüler ortaya çıktı
Domaniç Dağları'nda eşsiz sonbahar güzelliği
VİZESİZ GİDEBİLECEĞİNİZ 5 BALKAN ÜLKESİ! Hem Ucuz, Hem Kaliteli: 'Gören Dönmek İstemiyor!'