Taraklı Nerede? Taraklı Harita bilgileri! Taraklı'ya Nasıl Gidilir? Taraklı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Anadolu toprakları üzerinde yüzyıllar boyunca çok farklı kültürlere sahip medeniyetler yaşamıştır. Özellikle İpek Yolu'nun Anadolu topraklarından geçtiği düşünülürse bu yol üzerinde kurulmuş birçok şehir oldukça önemli tarihi eserler olarak karşımıza çıkar. Tarihi eserler arasında hanlar, hamamlar, cami ve külliyeler oldukça önemli yer edinmektedir. Böyle tarihi bölgelerden bir tanesi de Taraklı beldesidir. Birçok özelliği sayesinde bölgeyi ziyaret eden kişileri kendine hayran bırakmaktadır.
Taraklı Nerede?
Taraklı Sakarya'nın tarihi bir beldesi olarak karşımıza çıkar. 19. Yüzyıl mimarisi ile yapılmış evleri bulunan Taraklı Beldesi özellikle cumbalı tarzda yapılmış iki üç katlı tarihi evlerden oluşur. Bu tarihi evler bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekmektedir.
Her gecen gün iletişim ve haberleşme ağlarının gelişmesi sosyal medyanın etkisinin artması ile Taraklı beldesi de oldukça çok turist ağırlamaktadır. Tarihi mekanları gezmek isteyen kişiler için 19. Yüzyıl evlerini görebilecekleri en güzel yerlerden bir tanesi Sakarya'nın Taraklı ilçesidir.
Taraklı'ya Nasıl Gidilir?
Sakarya'nın Taraklı beldesi özellikle günübirlik geziler yapmak isteyen kişiler için oldukça güzel bir alternatiftir. Sakarya'ya bağlı olan Osmanlı döneminden kalma mimarisi ile oldukça ilgi çeken beldelerden biri olan Taraklı Kasabası şehrin güneydoğusunda bulunmaktadır. Sakarya merkeze 65 kilometre Ankara'ya 200 kilometre İstanbul 200 kilometre mesafede bulunan Taraklı ilçesi Eskişehir, Sakarya ve Bolu illerinin birbirine en az olduğu yerlerden biridir. Bolu üzerinden Sakarya'nın Taraklı ilçesinde ulaşmak isteyen kişiler öncelikle Göynük ilçesine, buradan da 28 kilometre doğuya giderek Taraklı'ya ulaşabilir.
Taraklı Kasabası İstanbul 2 saat kadar sürer. Taraklı beldesi İstanbul'a 200 kilometre mesafede bulunur. Sakarya'ya bağlı olan bu kasaba İstanbul'dan yola çıkarak Sapanca sapağında geçtikten sonra, Bilecik yönüne sapılır. Daha sonra 20- 30 kilometre kadar bir yol gitmek gerekmekte ve Taraklı’ya ulaşılmaktadır. Ayrıca doğu tarafından Taraklı’ya gitmek isteyen kişiler için ise öncelikle Bolu'nun Göynük listesine daha sonra da buradan Taraklı Beldesine gitmek mümkündür.
Taraklı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Taraklı ülkemizin Sakarya iline bağlı olan bir beldesidir. İstanbul ve Ankara'ya neredeyse eşit mesafede bulunan Taraklı beldesi ulaşımı da gelişmiş olan bir beldedir. Taraklı her mevsim ziyaret edilebilecek yer olarak kendini gösterir. Tarihi mekanları merak eden kişiler Taraklı’ya giderek dönemin en güzel mimari eserleri ile karşılaşabilir.
Genel olarak yürüyüş şeklinde gezintiler yapılacağı için Taraklı'da ziyaretler daha çok ilkbahar ve sonbahar günlerinde yapmak doğru olur. Doğal ve tarihi güzelliklerin bir arada bulunduğu Taraklı Beldesi özellikle sonbahar aylarında ziyaret etmek çok daha olağanüstü manzaralara şahitlik etmeyi sağlamaktadır.
Taraklı'da Yapılması Gerekenler
Günübirlik geziler için gezip görülebilecek en güzel yerlerden bir tanesi de taraklı Beldesidir. Gerek doğası gerek tarihi mimarisi bakımından oldukça güzel görünen Taraklı kişilerin kendini 19. Yüzyılda hissedeceği bir mekandır. Cumbalı birkaç katlı evleri Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır. Bölgenin en önemli yapıları Yunus Paşa Camii, tarihi Han, tarihi hamam, İsar Tepesi'ndeki kalıntılardır.
Doğal ve büyük eserlerden bir tanesi olan 7 asırlık tarihi çınar da Taraklı için oldukça önemli bir yere sahiptir. 7 asırlık tarihi çınar bölge fethedildiğinde dikilmiş bir çınardır. Kişiler Taraklı'ya gelerek muhteşem tarihi dokuyu hissedebilir. Aynı zamanda bölgenin doğal yeşillik alanından yararlanarak doğallığın keyfini çıkarabilir. Böylece İstanbul ve Ankara'ya oldukça yakın olan bu belde sonbahar ve ilkbahar aylarında gezilmesi en uygun olan beldelerden bir tanesidir.
Yapılan ziyaretler genel olarak günü birlik olduğu için konaklama imkanları kısıtlı olan Taraklı da genel olarak pansiyonlar yer almaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
DÜNYANIN EN KÖTÜ 5 ÜLKESİ! TikTok fenomeni 'Hayal kırıklığı' diyerek uyardı: 'Oldukça yozlaşmış!'
Kış Aylarında Kapadokya’da Rüya Gibi 9 Gezi Rotası, Damak Çatlatan 5 Yöresel Lezzeti
Hevsel Bahçeleri’nde mevsim renkleri
Tablo gibi şehir Amasya
Doğa harikası Uludere Kanyonu sonbahar güzelliğiyle böyle görüntülendi