hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tallin Gezilecek Yerler - Tallin'de Ne Yapılır? Yapılacaklar Listesi

    Tallin Gezilecek Yerler - Tallinde Ne Yapılır Yapılacaklar Listesi
    expand

    Tallin, Kuzey Avrupa'nın en önemli ve en turistik şehirlerinden birisidir. Estonya'nın başkenti olan Tallin, yaklaşık olarak 500 bin nüfusu ile en kalabalık şehirlerden birisidir. UNESCO kültür mirası listesinde; Ortaçağ sokakları, Old Town'daki eski kiliseler, tüccar evleri bulunmaktadır. Tarih içerisinde pek çok kuşatmaya ve savaşa maruz kalmasına karşın son otuz senede modern Avrupa başkenti olmuştur. Tallin'de gezilecek pek çok yerin olduğunu söylemek mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tallin Gezilecek Yerler

    Tallin'de gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

    - Şişman Margaret Kulesi: 1511- 1539 seneleri arasında inşa edilmiş olan bu kule, senelerce hapishane şeklinde de kullanılmıştır. Günümüzde ise denizcilik müzesine dönüştürülmüş olan bu kulenin yapılış amacı; denizden gelecek olan saldırı ve kuşatmalara karşı şehri korumaktı. Margaret Kulesi, mimari görünümüyle de oldukça güzeldir.

    - Alexander Nevsky Katedrali: Rus stili mimariye sahip olan ve Eski Şehrin yukarısında bulunan Alexander Nevsky Katedrali, 1894- 1900 senelerinde Rus Prensi adına anı olarak yaptırılmıştır. Mimar olan Mikhail Preobrazhenksy açısından dizayn edilmiş bu katedral, şehre gelmiş olan ziyaretçilerin uğraması gerektiği yerler içerisinde bulunmaktadır.

    - Toompea Hill Bölgesi: Eşsiz şehir manzarasını sunan bu bölgedeki gezi terasları, Tallin'deki en benzersiz yerlerdendir. Bilhassa fotoğraf severler adına oldukça cazip olan bu bölge, yaklaşık şekilde 7 hektarlık alan üstüne kurulmuştur.

    - Eski Şehir Meydanı: Uzun senelerden beri şehir merkezi şeklinde kullanılan Eski Şehir Meydanı, etkileyen havasıyla kendine hayran bırakmaktadır. Ortaçağ dönemlerinde pazarların kurulmuş olduğu meydan, günümüzde birçok sanat ve festivale ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra meydanın etrafında yer alan kafe, restoran, hediyelik eşya dükkanları da ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

    - Oleviste Kilisesi: Savaş zamanlarında hasar aldığından restore edilmiş olan bu yapı, günümüzde şehrin en ünlü turistik yapıları içerisinde yer almaktadır. Bu yapının hikayesi 12.yüzyıla dek uzanmaktadır. 1549 ve 1625 senelerinde dünyanın en önemli binası şeklinde anılan, yaklaşık olarak 125 metre yüksekliğindeki ibadethane, Old Town bölgesinin sınırlarında kalmaktadır.

    Tallin'de Ne Yapılır?

    Kuzey Avrupa'da yer alan Tallin bünyesinde birçok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkündür. Birçok turist, Riga, Tallin ve Vilnüs'ü birlikte gezmektedir. Fakat Tallin'in diğerlerinden en önemli farkı, direkt liman kenti olmasıdır. Bu şekilde hem Helsinki'ye olan yakınlığı ile hem de gemi turu yapma şansının bulunmasıyla günübirlik olarak çok sayıda ziyaret almaktadır.

    Yapılacaklar Listesi

    Tallin'de yapılacak birçok aktivite, gezilecek pek çok yer bulunmaktadır. Şehrin içerisinden 2 Euro civarındaki ücretle belediye otobüsüyle, müze parka ulaşmak mümkündür. Bu eşsiz yer, tatilin en unutulmaz gezisi yerine geçebilir. Dönemsel yerleşim kültürü, ormanlar, açık hava gezintileri gibi aktiviteler seviliyorsa, buraya bir gün ayırmak gerekir.

    Estonya'nın tarih boyunca nasıl ev sahipliği yaptığı, canlı örnekler sayesinde görülebilir. Parkın giriş ücreti 7 Euro civarındadır. Mevsimine göre elma ağaçlarından ağaç koparmak da ücretsizdir. Bunun dışında Viru Geçidi; 14. yüzyılda inşa edilse bile köşe kuleleri ayakta kalan bir yapıdır. Talinn duvarlarını koruyan geçit olarak kullanılmıştır. Geçitten geçilmesi durumunda Viru Caddesi; bölgenin en turistik ve en işlek caddeleri içerisinde yer almaktadır.

    St. Nicholas Kilisesini görmek de Tallin'de yapılacaklar listesinde de yer almaktadır. 30 metrelik genişliği ile bilinen ''Ölümle Dans'' tablosunun görülmesi, oldukça etkileyici olacaktır. Eski Rus Ortodoks Kilisesi olarak anılan bu mekanda bulunan mezar taşları, duvarlarda bulunan heykelleri kesinlikle görülmelidir. Rus işgali esnasında Çar büyük Pedro'nun eşi Katherina adına yaptırdığı bu eşsiz saray ve park, müze şeklinde kullanılmaktadır. Şehrin göbeğinde ancak gül bahçesi, Japon bahçesi ve havuzları ile eşsiz bir görünüme sahiptir.

    St. Mary's Katedrali veya Aziz Mary Kilisesi, Tallin'de gezilecek en etkileyici mimariye sahip olan kiliselerden birisidir. 69 metre civarındaki Barok Çan Kulesine tırmanılması durumunda tepeden şehrin manzarasına tanık olmak mümkün olacaktır. Tallin kartla kuleye ücretsiz çıkılabilir. Şehir merkezinden yaklaşık şekilde 10 dakika kadar mesafede bulunan Toompea tepesi kuzeyinde bulunan Patkuli Tepesi, eşsizdir. Özellikle de kışın çıkılması gereken bu tepe, benzersiz bir manzaraya sahiptir.

    Tallin'de yapılacak şeyler arasında, farklı lezzetleri de tatmak yer almalıdır. Sarımsak ile yapılan dondurma ve daha pek çok lezzetin tadına bakmak, Tallin'de yapılacaklar listesinde bulunmalıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow