hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sagalassos nerede, hangi bölgede? Sagalassos Antik Kenti ile ilgili bilgiler!

    Sagalassos nerede, hangi bölgede Sagalassos Antik Kenti ile ilgili bilgiler
    expand

    Atv ekranlarında izleyiciyle buluşan Gül Masalı dizisinde geçen Sagalassos bölgesi merak edildi. Peki, Sagalassos nerede, hangi bölgede? İşte Sagalassos Antik Kenti ile ilgili bilgiler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sagalassos’un nerede olduğu yaz dizisi olarak ekranlara gelen Gül Masalı yeni bölümü sonrasında sorgulandı. Bölümde geçen Sagalassos şehrinin nerede olduğu detayı izleyiciler tarafından merak edildi. İşte Sagalassos yani aşıklar şehriyle ilgili bilgiler…

    SAGALASSOS NEREDE, HANGİ BÖLGEDE?

    Antik Kent, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Burdur ili sınırları içinde yer alıyor. Burdur’a bağlı Ağlasun ilçe merkezinin 7 km kuzeyinde bulunuyor. Ağlasun ilçe merkezine geldiğinizde “Şehir Merkezi” yazan tabelayı takip ederek, ilçe dışına çıkıyorsunuz. Antik Kent tabelasını takip ederek, harabelere ulaşıyorsunuz.

    SAGALASSOS ANTİK KENTİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

    Sagalassos Antik Kenti, Akdağların yamacına kurulmuş ve 12 bin yıllık köklü bir tarihe sahip olan bir yerleşim yeridir. Denizden 1700 metre yükseklikteki bu antik kent adeta bulutların üzerinde büyülü bir şehir havasını veriyor. Kent, bozulmamış yapısıyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

    Sagalassos bölgesi, antik çağlarda Pisidia olarak bilinirdi. Bölgeye ilk yerleşik düzen MÖ 6500’de yapılmış. Antik Kentte yer alan tiyatro, dünyada en yüksek rakımda olan tiyatro olma özelliğine sahiptir. Tarihte "aşkların ve imparatorların şehri" olarak biliniyor. İlk tarım yerleşimi bu bölgede başlamıştır. 1000 yıllık seramik üretimiyle diğer antik kentlerden ayrılıyor. Bu özelliğiyle UNESCO Dünya Mirası listesine girmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sagalassos, Pisidia Uygarlığının başkenti, Roma İmparatorluğunun da en önemli şehirlerinden biridir. Güvenlik nedeni, su bolluğu, toprağın killi yapısı (seramik yapmak için), zengin maden yatakları nedeniyle dağın yamacına kurulmuştur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow