Palmira Nerede, Nasıl Gidilir? Palmira Antik Kenti Hangi Ülkededir?
Palmira antik Kenti, Suriye'de bulunur. Buranın önemli turizm merkezlerinden biridir. Bu tarihi şehir her sene yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Palmira Antik Kenti, Araplar tarafından Tedmur ismi ile de bilinir. Burası Suriye’nin Humus şehrinde yer almaktadır.
Palmira Nerede, Nasıl Gidilir?
Palmira Antik Kenti Suriye'de bulunur. Burası hem Suriye'nin hem de Orta Doğunun önemli bir kültürel mirası olma özelliğine sahiptir. Bunun yanında burası tüm dünyada ilgi gören bir yerdir. Palmira Antik Keti Suriye'nin ortasında bulunmaktadır. Suriye çölünün geçiş bölgesinde olması nedeni ile burası tarihte kervanların uğrak yerlerinden biri olmuştur.
Bu antik kent, Roma İmparatorluğunun tarihini öğrenmek isteyenlerin gezip görmesi gereken yerlerden biridir. Orta Doğu turlarına katılarak bu antik kenti görmeniz mümkündür. Özellikle antik kent içerisinde bulunan amfi tiyatro orijinal özelliklerini koruyup günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.
Palmira Antik Kenti Hangi Ülkededir?
Palmira Antik Kenti, Suriye'nin Humus şehrinde bulunur. Burası UNESCO tarafından önemli kültürel miras listesinde yer almaktadır. Bu antik kent tarihte oldukça önemli bir ticaret yolu olan İpekyolu üzerinde bulunuyordu. Bu nedenle de özellikle tüccarlar tarafından burası çok sık ziyaret edilmekteydi.
Palmira antik Kenti, Suriye'nin önemli tarihi kültürel mirasları arasında yer alır. Bu antik kent Tedmur ismi ile de bilinmektedir. Şehrin gelini olarak da anılır. Romalılar bu antik kente Palmira ismini vermiştir. Burada çok fazla arkeolojik kazılar gerçekleştirilmektedir. Antik şehrin yerleşimi M.Ö. 7500'e kadar dayanmaktadır.
Roma İmparatorluğu özelliklerini merak eden kişiler bu antik kenti gezerek İmparatorluk ile ilgili bilgi sahibi olabilirler. Burada Roma döneminin mimari özelliklerini taşıyan pek çok tarihi eser ile yapılar bulunmaktadır. Suriye'ye gelecek olanların mutlaka bu antik kenti görmesi gerekmektedir.
Özellikle Orta Doğu turlarında turistler bu antik kente de götürülmektedir. Burayı gezerek hem Romalılar hem de Yunanlılar ile ilgili pek çok bilgi edinebilirsiniz.
Palmira Antik Kenti hem Romalılar hem de Yunanlılar için çok önemli olan bir konumda bulunmaktadır. 17. yüzyıldan sonra burası pek çok Avrupa ülkesinin de dikkatini çekmiştir. Bölgedeki günümüze kadar gelen tarihi kalıntıların büyük çoğunluğu Roma dönemine aittir. Palmira Antik kenti Roma ürünlerinin üretilip Doğu ülkelerine gönderilmesini sağlayan önemli bir ticaret şehridir.
M.S. 131 yılında burada bulunan Baalshamin Tapınağı tekrardan yapılmıştır. Burası Hristiyanlık dininin yayılması ve benimsenmesi için önemli bir ibadet merkezi olmuştur. Palmira Antik Kentinin giriş bölümü Zafer Kapısı ismi ile de bilinmektedir. Antik kent içinde 12.5 km uzunluğa sahip bir cadde de bulunmaktadır.
Palmira Antik Kentinin Romalılar tarafından kurulduğu bilinmektedir. Bu nedenle şehir yapısında Roma kültürü görülmektedir. Ancak burada sadece Roma eserleri bulunmaz.
Antik kent inşa edildiği dönemin en gösterişli mimarilerinden biri olma özelliğine sahiptir. Burası ilk yapıldığı dönemlerde hiçbir imparatorluk altında değildir. Burada bulunan Baalshamin Tapınağı ise bölgenin önemli anıtları arasında yer almaktadır.
Palmira, Antik çağlarda önemli bir ticaret merkezi olma özelliğine sahipti. Fransız arkeologların yapmış olduğu çalışmalarda bu kentin tarihinin M.Ö. 19. yüzyıla kadar dayandığı bilgisine ulaşılmıştır.
Burası tarih boyunca Suriye Çölünde kervanların konakladığı bir yer olarak görev görmüştür. Ancak Roma İmparatorluğunun hakimiyetine geçmesinin ardından mimari açısından önemli değişiklikler yapılmıştır. Palmira Antik Kenti içerisinde pek çok anıt, heykel ve tapınak yer almaktadır.
Palmira Antik Kenti her sene yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Burada bulunan pek çok tapınak ve heykel tarihe ilgisi olan kişilerin dikkatini çekmektedir.
İmparator Adriyanus 130 yılında antik kenti ziyaret etmiş ve buraya serbest bölge statüsü vermiştir. Bunun yanında kendi vergisini toplama yatkisi de vermiştir. Sonraları burası Roma İmparatoru Caracalla kolonisine katılmıştır. Şehir halkına Roma halkının sahip olduğu haklar verilmiştir. Bunun yanında vergilerden de muaf olmuştur.
Palmira halkının soylularından olan Odainat, Sassanianları yenilgiye uğrattıktan sonra kendini kral ilan etmiştir. Ardından İmparator Valerian 276 yılında Odainat'ı İmparatorluğun doğusunu düzetmesi için görevlendirmiştir.
Bu şehir ihtişamlı yıllarının ardından bir dönem uç karakolu olarak kullanılsa da eski ihtişamlı günlerini bulamamıştır. 634 yılında bölgenin Müslümanlar tarafından işgal edilmesinden sonra ise tamamen tarihe gömülmüştür.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
DÜNYANIN EN KÖTÜ 5 ÜLKESİ! TikTok fenomeni 'Hayal kırıklığı' diyerek uyardı: 'Oldukça yozlaşmış!'
Kış Aylarında Kapadokya’da Rüya Gibi 9 Gezi Rotası, Damak Çatlatan 5 Yöresel Lezzeti
Hevsel Bahçeleri’nde mevsim renkleri
Tablo gibi şehir Amasya
Doğa harikası Uludere Kanyonu sonbahar güzelliğiyle böyle görüntülendi