hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okurcalar Gezilecek Yerler Nelerdir? Okurcalar'ın Meşhur Koyları Hangileridir?

    Okurcalar Gezilecek Yerler Nelerdir Okurcaların Meşhur Koyları Hangileridir
    expand

    Ülkemizde yer alan en önemli ticaret bölgelerinden birisi olma özelliğine sahip olan Okurcalar, her yıl bir çok turistin tercih ettiği bölgelerden birisi olarak bilinmektedir. Okurcalar, gezilecek birçok yeri bulunan oldukça güzel bir tatil bölgesidir. Tatil için bir yer seçmek isterseniz eğer Okurcalar oldukça güzel bir seçenek olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okurcalar Gezilecek Yerler Nelerdir?

    Okurcalar, Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer almakta olan bir yer olarak ifade edilebilir. Antalya da bulunan bir çok tatil bölgesi içerisinde son zamanlarda Okurcalar, popülerliği ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Okurcalar'da gezilecek birçok tarihi yer ve müze bulunmaktadır. Okurcalar, plajları ve sahillerinin yanı sıra tarihi alanları ile de oldukça fazla dikkat çekmektedir. Dik ve kayalık bir bölgede bulunan Alara kalesi de Okurcalar'ın en fazla ziyaret eden yerleri arasında yer almaktadır. Aynı şekilde Alanya kalesi de ziyaret edilmesi gereken bölgeler arasında bulunmaktadır.

    Alanya gezintisi esnasında gidilmesi ve gezilmesi gereken bir diğer bölge ise Alara Han olarak ifade edilebilir. Doğal güzellikleri ile sizi kendisine hayran bırakacak olan Alara Han, Okurcalar'da gezilecek yerler arasında bulunur. Hem tarihi güzellikleri hem de doğal güzellikleri bir arada görmek isteyen kişilerin gitmesi gereken bir yer olduğu söylenebilir.

    Alanya'ya gitmişken görmeniz gereken bir diğer yer ise Damlataş Mağarası'dır. İçerisinde bulunan sarkıt ve dikitler mağarayı ziyaret eden kişilerin oldukça fazla dikkatini çeken unsurlar arasında bulunmaktadır. Kızılkule ve Alanya Kulesi de en fazla ziyaret edilen yerler arasındadır.

    Okurcalar'ın Meşhur Koyları Hangileridir?

    Okurcaların meşhur birçok koyu bulunmaktadır. Alanya'ya gitmişken görülmesi gereken koyları mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Kekova koyu Okurcalar da yer alan en meşhur koylar arasında bulunmaktadır. Kekova koyunda dalış yapmak ve yüzmek yasaktır. Ancak tekne gezintisi yapmak için son derece uygun bir koy olduğu söylenebilir. Eski dönemlerden kalan evlerin suyun altında kaldığını ve merdivenler ile bu şehre inilebildiğini görebilirsiniz.

    Adrasan Suluada da meşhur koylar arasında bulunmaktadır. Bu koy da iken kendinizi adeta Maldivlerde hissedeceksiniz. Küçük bir koy olmasına rağmen şehrin en güzel koylarından birisi olma özelliğine sahiptir. Deniz özlemini gidermek ve denizin keyfini çıkarmak isteyen kişiler ise kesinlikle Gökliman koyunu değerlendirmelidir. Hem kamp yapmak hem de denizin güzelliklerini değerlendirmek isteyen kişilerin ise Korsan koyunu gözden geçirmeleri gerekmektedir.

    Karadan ulaşım bulunmayan ve gizli kalmış koylardan birisi de Fırnaz koyu olarak ifade edilebilir. Karayolu ile ulaşımın mümkün olmadığı koya gitmek için bir tekne kiralamayı düşünebilirsiniz. Tarih ve doğanın birleşimi ile tatilinizin keyfini çoğaltmak isterseniz Phaselis Antik Kenti ve Koyu tam fa size göre bir yer demektir.

    Sazak koyu ve bilinen bir diğer ismi ile Balayı koyu ise yüksek tepeleri bulunan ve manzaraları ile sizi kendisine hayran bırakacak bir koy olarak ifade edilebilir.

    Okurcalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Okurcalar da tatil planı yapmadan önce bu tatil bölgesi ile ilgili bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Okurcalar, Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Antalya ilinin Alanya şehrinde bulunan Okurcalar, küçük olmasına rağmen oldukça fazla tercih edilen bir tatil koyudur. Denize doğru yaklaşık olarak bir kilometrelik bir çıkıntısı bulunmaktadır. Bu burunun bulunduğu bölge ise Karaburun olarak isimlendirilmiştir.

    Karaburun bölgesinde birçok turistik aktivite yapmak mümkündür. Okurcalar tatil yapmak isteyen kişiler tarafından son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Oldukça güzel bir sahili bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da çok fazla ziyaretçi tarafından tercih edilmektedir.

    Okurcalar'a Nasıl Gidilir?

    Okurcalar bölgesinde tatil yapmak isteyen kişiler öncesinde nasıl gidecekleri ile ilgili olarak da bilgi sahibi olmak isterler. Okurcalar'a gitmek isteyen kişilerin Havaalanında indikten sonra toplu taşıma araçlarını kullanarak veya taksi kullanarak Okurcalar'a gitmeleri mümkündür. Taksi ile gitmek isteyen kişilerin yaklaşık olarak 320 lira gibi bir ücret vermesi gerekmektedir. Otogarda inen kişiler de otobüs ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirler.

    Tercih edilen bir diğer yöntem ise havaalanı transfer yöntemi olarak bilinmektedir. Bu şekilde siz havalimanında indiğinizde sizi hazır olarak bekleyen aracınıza binerek istediğiniz yere kolayca gidebilirsiniz. Antalya'ya kendi özel aracınız ile de ulaşım sağlamanız ve Okurcalar'a gitmeniz de mümkündür.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow