Mudanya Nerede, Nasıl Gidilir? Mudanya Gezilecek Yerler Nelerdir?
İstanbul'a en yakın lokasyonlardan biri olan Mudanya Bursa'nın en güzel ilçeleri arasındadır. Mudanya denize de kıyısı olan bir yer olduğundan dolayı tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesidir. Birbirinden güzel yerleri ile her dönem ilgi odağı haline gelen Mudanya mutlaka görülmesi gereken yerleri bulunmaktadır. Mudanya'ya ulaşmak lokasyon itibari ile de çok kolaydır. Mudanya şehir merkezine de yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Mudanya Marmara denizine kıyısı olan en çok rağbet gören ilçelerden bir tanesidir. Yaz mevsiminde hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi duyduğu tatil beldeleri arasında Mudanya gelmektedir. Mudanya'nın tarihi bakımından da cazibe haline gelmiş bir ilçedir. Bu ilçenin tarihi milattan önceki zamanlara kadar uzanmaktadır. Tam olarak 2 gün içerisinde Mudanya'yı gezebilirsiniz. Bu ilçeyi ziyaret için en uygun zaman ise Mayıs ve Eylül ayları arasıdır.
Mudanya Nerede?
Mudanya Bursa'da bulunmaktadır. Bursa'nın en büyük ilçelerinden bir tanesidir.
Nasıl Gidilir?
Mudanya'ya geçiş için deniz yolunu ve kara yolunu kullanabilirsiniz. İstanbul'dan gelecek ziyaretçiler için Mudanya'ya doğrudan deniz yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Aynı zamanda aktarmalı bir şekilde de yine özel aracınız ile deniz yolunu kullanarak geçiş sağlayabilirsiniz. Bunun için tercih edilebilecek birçok alternatif güzergah yer almaktadır.
İstanbul Anadolu yakası ilçelerinden Pendik limanından direkt olarak Yalova'ya aracınız ile geçebilir buradan yaklaşık olarak 1.45 dakikalık bir mesafe ile Mudanya ilçesine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Mudanya'ya Avrupa yakasından gelecek ziyaretçiler BUDO'yu kullanarak özel araçları ya da yaya olarak da doğrudan bu ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir.
Mudanya Gezilecek Yerler Nelerdir?
1) Mudanya Evi Müzesi
Mudanya'da bulunan bir evdir. Mudanya'nın en önemli müzelerinden olan Mudanya mütareke evi müzesi bu ilçenin simgesel yapıları arasındadır. Mudanya mütareke evi müzesi Türkiye'nin de simgesel değerini taşıyan müzelerindendir. Türk ve Yunan arasında yaşanan savaşın sona ermesini sağlayan ve bu anlaşmanın imzalandığı bir evdir. Bundan dolayı 1922 yılında iki devlet arasında imzalanmış olan ateşkes anlaşması bu evde yapılmıştır.
Mudanya mütareke evi müzesi Atatürk'ün de tarihte ziyaret ettiği evlerden bir tanesidir. Buraya giriş müze kart sahiplerine ücretsiz iken eğer müze kartınız yok ise 5 lira karşılığında giriş sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda pazartesi günleri hariç diğer günler yine buraya giriş sağlamak mümkündür.
2) Girit Mahallesi
Girit Mahallesi sadece bir mahalle değil Mudanya'nın tarihi dokusunu yansıtan bir mahalledir. Bundan dolayı gezi rehberinize Girit mahallesini eklememek olmaz. Girit Mahallesi içerisinde yer alan evler bu ilçenin adeta kültürünü yansıtmaktadır. Girit Mahallesi bu ilçenin en ünlü noktalarından bir tanesidir. Oldukça şirin bir yer olan bu mahalle denize de paralel olan bir mahalledir. Eski Rum mahallelerinden biri olarak bilinmektedir. Rumların yaşamış olduğu bu mahalle içerisinde üç tane de önemli cadde yer almaktadır. Girit mahallesine gelerek burada bol bol fotoğraf çekerek ortamın ambiansına eşlik edebilirsiniz.
3) Tahir Paşa Konağı
Osmanlı imparatorluğunun Lale devri döneminden kalmış olan bir konaktır. Şükrü çavuş mahallesinde yer alan bu Tahir paşa konağı 1724 yılında inşa edildiği bilinmektedir. Tahir paşa konağı 1985 yılında da kamuya devredilmiştir. Mudanya'ya zamanında uzun süredir halk kütüphanesi olarak hizmet veren Tahir paşa konağı 2012 yılında da belediye ye devredilmiştir. Girişi ücretsiz olan bir konak olup pazartesi günleri hariç diğer bütün günler doğrudan ziyaret sağlayabilirsiniz.
4) Yıldıztepe
İlçenin seyir ve manzara noktalarından bir tanesidir. Yıldıztepe Mudanya'nın manzarasını izleyebileceğiniz çok güzel bir konumda yer almaktadır. Yıldıztepe Mudanya'nın hem yerli hem de yabancı turistlerini ağırladığı bol bol fotoğraf çekip eğlendiği yerlerindendir. Yemyeşil bir bitki örtüsüne sahip olan bu tepede zeytin bahçelerine de rastlayabilmektesiniz. Yıldıztepe içerisinde kafe ve restoranlar da bulunmaktadır.
5) Çamlı Kahve
Tarihi çamlı kahve olarak da bilinmektedir. Mudanya'nın turizmi açısından önemli bir yerdir. Çamlı kahvede çok güzel bir manzara yer almaktadır. Buraya gelerek gün batımını seyredebilir ve manzaraya tanıklık edebilirsiniz. 2004 yılından beridir hizmet veren bir konumdadır. Çamlı kahve Bursa merkezden gelen ziyaretçileri de ağırlamaktadır. Haftanın yedi günü de açık olan bu tarihi çamlı kahve özellikle akşam saatlerinde yoğun kalabalık olan bir yerdir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
DÜNYANIN EN KÖTÜ 5 ÜLKESİ! TikTok fenomeni 'Hayal kırıklığı' diyerek uyardı: 'Oldukça yozlaşmış!'
Kış Aylarında Kapadokya’da Rüya Gibi 9 Gezi Rotası, Damak Çatlatan 5 Yöresel Lezzeti
Hevsel Bahçeleri’nde mevsim renkleri
Tablo gibi şehir Amasya
Doğa harikası Uludere Kanyonu sonbahar güzelliğiyle böyle görüntülendi