Manisa Gezilecek Yerler Listesi... Manisa'da Görülmesi Gereken Yerler Ve Yapılacaklar Listesi

Ege bölgesinde gezilesi görülesi olan birçok ilimiz vardır. Manisa'da Ege bölgesinde ki en güzel şehirler arasındadır. Özellikle bu şehirde yapılması ve gezilmesi gereken pek çok alan bulunmaktadır. Durum böyle olunca Manisa'da hem yaz hem de kış cazibe merkezi haline gelmiş olan illerimizden bir tanesidir. Manisa şehzadeler şehri olarak adlandırılır. Türkiye'de sayısı 1.5 milyona yakın olan nüfusu bulunmaktadır. Pek çok il ile komşu olan bir şehirdir. Tarihi ile dikkat çeken şehirlerden olan Manisa Bizans ve Osmanlı imparatorluğu döneminden eserler yer almaktadır.
Manisa Gezilecek Yerler Listesi... Manisa'da Görülmesi Gereken Yerler ve Yapılacaklar Listesi
1) Muradiye Cami ve Külliyesi
1583 yılında inşa edilmiş olan bir tarihi camidir. Dönemin Osmanlı padişahı olan 3. Murat için yaptırılan bir camidir. İçerisinde imarethane ve dükkanlar yer almaktadır. Bu caminin proje başlangıcını ilk olarak Mimar Sinan yapmıştır. Daha sonra ise bunun proje devamını Mimar Mehmet üstlenmiştir. Cami yapımında kesme taşlardan yararlanıldı. Klasik bir Osmanlı mimarisi ile inşa edilen bu Muradiye Cami merkezinde büyük bir kubbe yer almaktadır. Muradiye Cami'nin iki tane çift minaresi bulunmaktadır. İç mekanında çok güzel süslemelerden yararlanılmıştır. İznik çinileri ile döşenen Muradiye camii Manisa'nın merkezinde bulunmaktadır.
2) Manisa Kalesi
Manisa'da Spil dağının tam olarak Kuzey tarafında yer almaktadır. Manisa kalesi içerisi hem iç hem de dış olarak iki bölüme ayrılmıştır. Helenistik döneme ait olan Manisa kalesi mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi kalelerden bir tanesidir. Manisa kalesinin tam olarak kimler tarafından yapıldığı bilinmektedir. Milattan sonra yer alan depremlerden sonra bu kale tamamen yıkılmıştır. Manisa kalesinin iç kalesi 1222 yılında yapıldığı tahmin ediliyor.
3) Kule Evleri
Manisa'da bulunan meşhur evlerdendir. Mimarisi ile dikkat çeken kule evleri adeta labirenti adlandıran bir mimarisi bulunmaktadır. Oldukça yakın inşa edilen kule evleri dar sokakları da oluşturmuştur. Öyle ki bir kule evlerinden diğer kule evlerine geçmek için çok dar sokaklardan geçmeniz gerekmektedir. 18. yüzyıl mimarisi yansıtan kule evleri Manisa'da ilk gezilecek yerlerden bir tanesidir. Kule evleri şehrin ortasında bulunan bir evdir. Türk evi olarak da biliniyor. Daha çok geniş aileler için inşa edilmiştir.
4) Niobe Doğal Anıt
Manisa'nın doğal yerleri arasındadır. Niobe doğal anıt Spil dağı üzerinde yer almaktadır. Bu yerin efsane bir tane de hikayesi bulunmaktadır. Anlatılan hikayeye göre Tanrıça Leto çocukları ile bu yörede yaşamıştır. Manisa'da merkez bölgede yer almaktadır. Bu efsane yeri hikayesi ile birlikte yerinde deneyimleyebilirsiniz.
5) Turgutlu Seyir Tepe
Manisa'daki seyir noktalarındandır. Turgutlu ilçesinde bulunan Turgutlu Seyir Tepe adını da bu ilçeden almıştır. Bu seyir tepede restoran ve kafeler de bulunmaktadır. Karşıyaka'nın bir seyir tepesine benzetilen Turgutlu Seyir Tepe şehrin manzarasını izlemek isteyenler için çok güzel bir yerdir. Turgutlu Seyir Tepe adeta baş döndürücü bir manzaraya sahiptir. Buraya bir kere geldikten sonra ikinci kez gelmek isteyeceğinizden eminiz.
6) Manisa Müzesi
Şehirdeki müzelerden olan Manisa müzesi yıllar boyuna burada yaşamış olan halkların yaşam tarzlarını dini inançlarını yansıtan bir müzedir. Bütün bu bilgiler toplanarak Manisa müzesi nakledilmiştir. Böylece Manisa tarihi boyunca yaşamış olan halkların kültürlerini doğrudan bu müzede deneyimleyebilirsiniz. Manisa müzesi bu şehirde ki en ünlü müzeler arasındadır. Manisa müzesi 1937 yılında yapılan bir tören ile açılmıştır.
7) Turgutlu Kent Müzesi
Manisa'da Turgutlu ilçesinde bulunuyor. Turgutlu kent müzesi geçmişin geleceğe yansıtılması olarak bilinen bir kent müzesidir. 1927 yılında ilk kez inşa edilen Turgutlu kent müzesi 1 senede inşa edilerek 1928 senesinde açılmıştır. Cumhuriyet döneminde ki ilk müze inşalarından biri olarak bilinmektedir. Turgutlu kent müzesine giriş ücretsizdir.
8) Akhisar Müzesi
Manisa'daki Akhisar ilçesinde bulunan bir müzedir. Akhisar müzesi 1933 yılında Cumhuriyetin ilanından sonra ilan edilmiştir. Ali Şefik Hastanesi olarak ilk kez inşa edilmiş ve daha sonra milli eğitim bakanlığına devredilmiştir. Akhisar müzesi içerisinde 18 milyon yıllık olan fosiller yer almaktadır. Arkeolojik çalışmalar ile birlikte elde edilen bu fosillerin milattan önceki çağlara dayandığı bilinmektedir. Bu müzeye giriş için 10 lira kişi başı ücret tarifesi uygulanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sakarya’nın misafirleri 9 günlük tatilde Acarlar Longozu’na akın etti
VİZESİZ VE PASAPORTSUZ SEYAHAT EDİLEBİLEN ÜLKELER! Kimlik göstermek yetiyor! En ucuzu bakın hangisi çıktı
Mardin’de ‘Uzak Şehir’ bereketi
Japonya hakkında belki ilk kez duyabileceğiniz 10 ilginç şey
Eksi 10 derecede sıcak havuza giriyorlar! "Soğuğu hiç hissetmiyoruz"