hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kursk neresi, nerede? Kursk hangi ülkede, nüfusu ne kadar?

    Kursk neresi, nerede Kursk hangi ülkede, nüfusu ne kadar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ukrayna'nın Kursk'a doğru ilerlemesinin ardından bölge ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, tam olarak Kursk nerede, hangi ülkeye bağlı? Stratejik öneme sahip olan Kursk'un nüfusu ne kadar kaç kişi? İşte Kursk hakkında kısaca bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna - Rusya savaşında önemli noktalardan biri olan Kursk sınıra yakın alanda yer alması nedeniyle her iki ülke için de önem taşıyor. Peki, Kursk tam olarak nerede? İşte detaylar!

    KURSK NERESİ, HANGİ ÜLKEDE?

    Kursk, Rusya'nın batısında yer alan bir şehirdir. Kursk Oblastı'nın başkenti olan bu şehir, Moskova'nın yaklaşık 530 kilometre güneyinde bulunmaktadır. Tarihi ve stratejik önemi olan Kursk, özellikle II. Dünya Savaşı'nda gerçekleşen Kursk Muharebesi ile tanınır. Kursk Muharebesi, tarihteki en büyük tank savaşlarından biri olarak bilinir. Ayrıca şehir, ülkenin tarım ve sanayi alanında da önemli bir merkezdir.

    KURSK NÜFUSU

    Savaş öncesinde gerçekleşen sayımda elde edilen nüfus verilerine göre Kursk şehrinin nüfusu yaklaşık olarak 450.000 civarındadır. Ancak bu sayı yıllar içinde değişiklik gösterebilir. Kursk, Rusya'nın orta büyüklükteki şehirlerinden biridir ve nüfus açısından bölgenin önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak kabul edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow