hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kelebekler Vadisi Nerede? Kelebekler Vadisi'ne Nasıl Gidilir? Kelebekler Vadisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Kelebekler Vadisi Nerede Kelebekler Vadisine Nasıl Gidilir Kelebekler Vadisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    expand

    Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olma özelliği taşımakta olan Kelebekler Vadisi, sahip olduğu endemik türleriyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Bu bakımdan dünya mirası olarak korunması önerilmiş durumda olan 100 dağdan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kelebekler Vadisi Nerede? 

     Kelebekler Vadisi Türkiye'nin turizm cennetlerinden biri olan Muğla ilinin en güzel ilçelerinden biri olan Fethiye sınırları içerisinde yerini almaktadır. Konum olarak ise Babadağ'ın eteklerinde yer almaktadır. Kaynağı Faralya köyünde bulunmakta olan ve de 50 metre yükseklikten dökülmekte olan küçük bir şelale Kelebek vadisinin tam ortasından geçerek bir dere üzerinden Akdeniz'e ulaşmaktadır.

     Kelebekler Vadisi Türkiye'nin en güzel turistik bölgelerinden biri olan Muğla ilinin Fethiye ilçesine sadece 1 saat mesafede ve bölgenin en turistik lokasyonu olma özelliği barındıran Ölüdeniz'in merkezine ise 40 dakikalık uzaklıkta bulunmaktadır. Fethiye'nin Faralya Köyü'nde yer almakta olan Kelebekler Vadisi, yaklaşık olarak 400 metre yüksekliklere sahip olan kayalıklarla çevrelenmiş durumda olup 100'e yakın kelebek çeşidinin yaşamını sürdürmekte olduğu muhteşem bir koydur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kelebekler Vadisi'ne Nasıl Gidilir?

     Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın en kolay yolu, Ölüdeniz'den dolmuş tarzında kalkış yapan teknelerden birine binmek veya tekne kiralamaktır. Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın bir diğer yolu ise Kabak Koyu'ndan günübirlik olarak kalkan tekneleri tercih etmek veya yürüyüş patikasını kullanmak olabilmektedir.

     Kelebekler Vadisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

     Kelebekler Vadisi hakkında bilinmesinde büyük yarar olan bazı önemli bilgilerin varlığı söz konusudur. bunları ise şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:

     - Kelebek Vadisine gitmek isteyenler eğer geceye kalmayı planlayanların mutlaka tam şarj bir fener ve yeteri kadar pil bulundurmaları son derece yararlı olacaktır.

     - Vadiyi yeteri kadar gezebilmek adına kişilerin ayağına sağlam bir sandalet ya da ıslanmaya dayanaklı nitelikte olan, altı tırtıklı yürüyüş ayakkabı bulundurulması gerekir.

     - Sinek kovucu almak, kişilerin orada bulunan sinek türlerinden korunması adına önemlidir.

     - Vadiye gidecek kişilerin doğa ile barışık bir yaşamı seviyor olmaları önemli bir konudur.

     - Endüstriyel yaşam biçiminden sıkılarak bir süre mola vermek isteyen bireylerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Vadiye ulaşım karayolu vasıtasıyla sağlanamamaktadır. Vadiye deniz yolu ile dalgalı bir yolculuk sonrasında ulaşmak da mümkün olmaktadır.

     - Vadide doğayla bütünleşmiş bir yaşam tarzı bulunur. Vadinin doğal yapısının bozulmaması için konaklama mekanları, ağaç evler ya da küçük çadırlarda yaşam şeklinde olmaktadır.

     Kelebekler Vadisinde Görülecek Yerler

     Kelebekler Vadisinin derinliklerine inildikçe çok çeşitliliğe sahip olan kelebekleri görme şansı artış gösterir. Çünkü kelebekler nemli gölge ve kuytu ortamları çok seven canlılardır. Vadi boyunca ilerlendiğinde yukarı doğru bakılması durumunda yukarılarda aşağıya düşmek için sabırsızlanan kayaları görmek mümkündür.

     Bir hayli zorlu olan tırmanış sonrasında şelalenin buz gibi suyunun altına girip serinlemek mümkündür. Ayrıca bu suyun altında vadinin yüksekten ihtişamlı görünümünü seyretmek mümkün olabilmektedir.

     Şelale dönüşü sırasında genelde yabancı gençlerin çalışmış olduğu ve vadiye gelen yabancıların uğrak noktası haline gelen taş eve uğrayarak serinlemek için doğal bir şekilde hazırlamış olan enfes bir limonata içmeyi tercih edebilirsiniz. Yine orda çalışan gençler tarafından hazırlanmış olan ilginç yaz tatlılarını da tatmanız mümkün olabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kelebekler Vadisinde Yaşam Tarzı

     Kelebekler Vadisinde doğa ile bütünleşmiş olan bir yaşam tarzı söz konusudur. Vadinin muhteşem güzellikteki doğal yapısının bozulmaması amacıyla konaklama hizmeti sunan mekanlar; ağaç evler yahut küçük çadırlardan oluşmaktadır.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow