Kabin bagajı nedir, boyutları nelerdir? Kabin bagajı kaç kg olmalı? İşte ölçüleri
Özellikle kısa süreli seyahat gerçekleştirecek olanlar yanlarına çok fazla eşya almayı tercih etmeyebiliyorlar. Böyle bir durumda da uçak indikten sonra valiz beklemek istemedikleri için birkaç parça eşyasını kabin bagajı içerisine koyarak uçağa almayı talep edebiliyorlar. Kabin bagajınınsa her firma için bir sınırı bulunuyor. Bu sınırlar kilogram ve boyut olmak üzere iki farklı kritere sahip oluyor. Peki, kabin bagajı boyutları ve ölçüleri neler? Kabin bagajı kaç kg olmalı?


Her havayolu şirketinin kabin bagajı için belirlediği boyut ve ağırlık limitleri farklılık gösterebilir, bu nedenle yolculuk yapmadan önce ilgili havayolu şirketinin kurallarını kontrol etmek gerekiyor.
Pegasus kabin bagajı ölçüleri
Kabin bagajının bir adedi geçmemesi, 20 cm x 40 cm x 55 cm boyutlarını aşmaması gerekmektedir.
THY kabin bagajı kaç kg?
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Anadolu Jet kabin bagajı ölçüleri
Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Corendon Airlines kabin bagajı ne kadar?
İki yaşından büyük her yolcu kabine kişisel eşyaları haricinde sadece bir adet el bagajı (kabin bagajı) getirebilir (Eco, Flex, premium). Tüm uçuşlarda yolcu başına el bagajının ağırlığı 8 kiloyu, ebatları ise 55x40x25cm'yi geçmemelidir. (PROMO bilet tipinde, ücretsiz olarak yalnızca kişisel eşya/el çantası (maks. 3kg ve 40x30x15 boyutlarında, koltuk altına konulabilen) hakkı bulunur.

Uçakta yanınıza alabileceğiniz el bagajında bulundurabileceğiniz kozmetik ürünlerin her birinin hacmi 100 mililitreyi aşmamalıdır. Temel gereksinim ürünleri, örneğin sıvı bebek maması, mühürlenmiş şeffaf torbalar içinde kabin bagajında taşınabilir.
Uçağın kabinine yanıcı, kesici, delici veya ezici özellikteki eşyalar ile zarar verebilecek türdeki malzemelerin sokulması yasaktır. Matkap vb araçlarınızı, kaydedilmiş bagaj olarak vermeniz gerekir.
Ayrıca, kabin bagajında reçetesiz, doktor onayı olmayan ya da orijinal ambalajı bulunmayan ilaçların taşınmasına izin verilmez.