hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düzce'nin Neyi Meşhur? Düzce'nin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Düzcenin Neyi Meşhur Düzcenin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Düzce Karadeniz bölgesi arasında yer alır. Düzce tatlıları ve yöresel yemekleri ile Türkiye’de ün kazanmayı başarmıştır. Batı Karadeniz yemekleri ile bilinen Düzce birbirinden nefis tatlarıyla siz değerli misafirlerini bekliyor. Şehir mısır pancar üretimi ve alabalık tesisleri ile ünlüdür. Bunun yanında Çerkez mutfağı ve hamsili yemekler ile bolca karşılaşabilirsiniz. Düzce'nin ilçeleri arasında Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, Merkez ve Yığılca yer alır. Her bir ilçe, kendine özgü doğal ve kültürel özelliklere sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzce, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz kısmında yer alan bir ildir. 1999 yılında yaşanan iki büyük depremin ardından il statüsü kazanan Düzce, Türkiye'nin en yeni illerinden biridir. Şehir, doğal güzellikleri, yeşil alanları ve zengin tarihi ile dikkat çeker. Düzce'nin yüzölçümü yaklaşık 2.492 km² olup, 2022 itibarıyla nüfusu 405.131'dir. İlin %68,8'i şehirlerde yaşamaktadır. Düzce, doğası, kültürel mirası ve sosyal yaşamı ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.

    Düzce, tarih boyunca Hititlerden Roma İmparatorluğu'na, Osmanlı dönemine kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir geçiş noktası olan Düzce, günümüzde de özellikle Efteni Gölü, Güzeldere Şelalesi, Akçakoca sahilleri ve Yedigöller gibi doğal güzellikleri ile bilinir. Ayrıca, Konuralp bölgesi, antik dönemden kalma tarihi kalıntıları ile dikkat çekmektedir. 

    Yöresel yemekler açısından zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Düzce'de, hamsili börek, hamsi pilavı, isli balık ve Çerkez tavuğu gibi lezzetler öne çıkar. Ayrıca, Boşnak böreği ve mamalika gibi yöresel tatlar da Düzce mutfak kültürünün önemli parçaları arasında yer alır.

    Düzce'nin En Meşhur Yemekleri 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çerkez Tavuğu: Popüler lezzetler arasında yer almayı başaran bir yemektir. Çerkez tavuğunda malzemeler olarak tavuk, ekmek ve ceviz kullanılır. Düzce‘de en çok yapılan yemekler arasındadır. Düzce’ye özgü bir yemek olduğu için pek çok restoranda tadabilmeniz mümkündür.

    Kiremitte Palamut: Düzce’nin en çok Akçakoca ilçesinde yapılır. İsteğe bağlı iki şekilde yapılabilir. Sebzeli olarak istendiği zaman balık sırtından kesilir ve temizlenir. Normal istendiğinde karnından kesilerek temizlenir. Lezzetli olan bu yemeği Akçakoca’da bulunan balık restoranlarında deneyebilirsiniz 

    Düzcenin Neyi Meşhur Düzcenin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerHamsili Börek: Düzce’de en sok tüketilen lezzetler arasındadır. Taze hamurun içine hamsi ve soğan ile hazırlanan harç konulur. Bu hamurlar muska şeklinde kapanır. Önceden kızarmış yağda iki tarafı kızartılır ve servis edilir.

    İsli Balık: Akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Yapımı zahmetlidir ve Melen Çayı’ndaki balıklardan yapılır. Öncesinde tütsüleme işlemi geçirilir ve lezzetli bir aromaya sahip olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazlama: Yalnızca Düzce’de değil pek çok şehrin meşhur lezzettidir. Ekmek yerine tercih edilir.

    Mamursa: İsmi ve tadı çok ilginçtir. Bu lezzet mısır unu, yumurta ve su ile hazırlanır. Mısır unundan hamur hazırlanır ve tepsiye yayılır. Mısır ununun ortasına yumurta kırılır ve peynir veya kıyma konulabilir.

    Buğulama: Soğan, domates, sarımsak ve limon sebzeleri eklenerek fırına sürülür. Her tür balık ile buğulama hazırlanabilir. Mevsim balıklarıyla nefis bir şekilde pişirilir. 

    Düzcenin Neyi Meşhur Düzcenin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerDüzce’den Alınabilecek Hediyelikler

    Buzdolabı Magneti: Düzce tarihi ve doğal güzellikleri yansıtan bir şehir olduğu için dönmeden önce magnet almayı unutmayın. Düzce Fakıllı Mağarası, Güzeldere Şelalesi, Melen Çayı, Ceneviz Kalesi gibi güzellikleri anlatan magnetleri satın alabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzce Fındığı: Düzce’de organik ürünleri bulabilirsiniz. Şehirde fındık üretimi yapılır. Yöresel pazarları ziyaret edebilir ve Düzce fındığından satın alabilirsiniz.

    Tütün Kolonyası: Düzce’nin simgesi haline gelmiştir. Keskin kokusu ile ilgi odağı olmayı başaran kolonyalar en iyi hediyelik ürünler arasındadır.

    Havlu ve El İşi Dokumaları: Şehrin çeşitli noktalarında el emeği göz nuru ürünleri bulabilirsiniz. Düzce’nin bilinen çarşılarında satın alabilirsiniz.

    Gravür Sanatı Ürünler: Ahşap, ağaç ve metal gibi yapılar üzerine uygulanan kazımaya denir. Zemin üzerine desen veya kabartma yapılabilir. Düzce’de gravür sanatı ürünleri satan dükkanlar çoktur istediğiniz şeklinde satın alabilirsiniz.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow