hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dominik Hakkında Her Şey; Dominik Bayrağının Anlamı, Dominik Başkenti Neresidir? Saat Farkı Ne Kadar, Para Birimi Nedir?

    Dominik Hakkında Her Şey; Dominik Bayrağının Anlamı, Dominik Başkenti Neresidir Saat Farkı Ne Kadar, Para Birimi Nedir
    expand

    Dominik Cumhuriyeti, Karayiplerde yer alan Hispanyola adasında yer almaktadır. Hispanyola adası Porto Riko'nun batısında, Jamaika ve Küba'nın da doğusunda bulunur. Peki, Dominik'in başkenti neresi, bayrağının anlamı ne? İşte Dominik hakkında her şey...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Dominik Hakkında Her Şey

     Hispanyola adasında yer alan Dominik Cumhuriyeti, doğal yapısı ile dikkat çeken bir ülkedir. 1863 senesinde kurulmuş olan Dominik Cumhuriyeti, 31 eyaletten meydana gelmektedir. Başkenti ülkenin en kalabalık şehri olan Santo Domingo'dur. Resmi dili İspanyolcadır ve halkın neredeyse tamamı İspanyolca konuşur. Ülkemiz ile arasında 7 saatlik bir fark vardır. Dominik Cumhuriyeti ülkemizden 7 saat daha ilerdedir.

     Dominik Bayrağının Anlamı, Dominik Başkenti Neresidir?

     Dominik bayrağı mavi, beyaz ve kırmızı renklerinden oluşur. Yatay ve dikey bir şekilde bayrağı dört eşit barçağa beyaz haç bölmektedir. Beyaz haç ile ülkenin bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybedenler temsil edilmiştir. Kırmızı renk ile özgürlük uğrunda akan kan ve mavi renk ile de daimi olarak hedeflenen özgürlük temsil edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo olarak bilinir. Avrupalıların kurduğu en eski ve aynı zamanda sürekli yerleşmelerdir. Santo Domingo Hidpaniola Adasının güneydoğu kıyısında bulunmaktadır. Kuruluş tarihi 1496, yüzölçümü ile 2770 kilometrekaredir.

     Saat Farkı Ne Kadar, Para Birimi Nedir?

     Dominik Cumhuriyeti ile ülkemizin arasında toplamda 7 saatlik bir fark mevcuttur. Türkiye, Dominik Cumhuriyetinden 7 saat daha ileridir. Türkiye'de saat 13:00 olursa Dominik Cumhuriyetinde de 06:00 olur. Dominik Cumhuriyetinde para birimi olarak Dominik pesosu kullanılır. Genellikle dolardan ya da diğer para birimlerinden ayrılması ise RD$ şeklinde ifade edilir. Dominik pesosunun alt birimi olarak da centavo kullanılır. 1 peso, 100 centavoya bölünmektedir.

     Dominik Cumhuriyeti'nin İklimi

     Dominik'te tropikal iklim hakimdir. Ülkenin kıyı ve vadi kesimlerinde ortalama olarak sıcaklık 24 ile 27 derece arasında olur. Ülkenin günlük ve yıllık sıcaklık ortalamaları arasında çok büyük bir farklılık yoktur. Sıcaklıklar mevsimler olarak değil genelde bölgesel olarak farklılık gösterir. Atlas Okyanusundan dolayı esen alize rüzgarları iklimin yumuşamasını sağlar. Ülkede iki tane yağmurlu dönem vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Ekim ile Mayıs aylarında kuzey kıyılarına, Mayıs ile Ekim aylarında da güney kıyılarına yağmur yağar. Yağışlar genellikle yarım gün sürer ve oldukça serinleticidir. En fazla yağış da Mayıs ile Kasım aylarında olur. Ülkenin havası en sıcak ve bunaltıcı Ağustos ayında olur.

     Dominik Mutfağı

     Dominik mutfağında birbirinden farklı yemekler ve farklı lezzetler vardır. Sancocho, genel anlamıyla Latin Amerika'da yapılan bir yemektir. Geleneksel yemeklerden biri olduğu için herkesin denemesi önerilir. 4 farklı hayvanın eti ile güveçte yapılan bu yemeğin en önemli özelliği uzun süresi pişmesidir. Mangu , Dominik'in en sevilen sabah kahvaltısı yemeğidir. Kahvaltı tabaklarında verilir ve yumurta, kızartılmış ekmek, sosis, salam ve kızarmış peynirden oluşan bir tabaktır.

     Tabağın en altında genelde patates püresi olur ve kahvaltı için oldukça doyurucu bir tercihtir. Yemeklerde sıkça kullanılan pirinç de Dominik mutfağında çok önemlidir. Tane tane olan ve kaşıktan dökülen pilav ustalık seviyesi olarak görülmektedir. Geleneksel öğle yemeklerinden biri de habichuelas guisadas, fasulyelerin baharatlar ile pişirilmesi sonunda oluşan bir yemektedir. Genelde yanında arroz blanco ile servis edilir. Dominik mutfağının diğer sevilen yemekleri arasında chimichurri, pollo guisado, tostones, habichuelas con dulce ve batida de lechoza vardır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow