hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çorum'un Neyi Meşhur? Çorum'un En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Çorumun Neyi Meşhur Çorumun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Çorum dendiği zaman özellikle akla ilk olarak leblebisi gelir. Sadece Türkiye'de değil aynı zamanda dünya çapında meşhur olan bir yönü olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan mantısı ve dolması ile birlikte kebabı üzerinden de meşhurdur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca tarih ve kültürel açıdan da Çorum turizm noktasında önemli bir şehirdir. Tabii birbirinden farklı ve yöresel hediyelik eşyaları el sanatları üzerinden yine sevilen yanları içerisinde gelir. Pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli ve değer gören güçlü şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkün.

    Çorum'un Neyi Meşhur?

    Çorum akla geldiğinde ilk olarak leblebisi öne çıkar. Çorum leblebisi ülkenin dört bir tarafına yayılmış olan en lezzetli çerezler içerisinde gelir. Yöresel olması ile beraber Çorum şehrinin doğallığının lezzetini damak tatlarına yansır. Aynı zamanda mantısı ve köftesi ile birlikte kebabı gibi pek çok farklı lezzete de ev sahipliği yaptığını ifade etmek gerekir. Tarihi ve kültür açıdan da sağlamış olduğu dokusu eşliğinde özel bir yere sahip olduğunu da ifade etmek mümkün.

    Çorumun Neyi Meşhur Çorumun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerÇorum'un En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çorum yemekleriyle beraber en meşhur şehirlerden biridir. Yöresel açıdan pek çok lezzeti ülkenin dört bir tarafına sunar. Ancak özellikle Çorum şehrinde gelerek burada özel restoranlarda yemeklerini tatmak önemli yer taşır.

     - Çorum mantısı

     - Çorum köftesi

     - İskilip dolması

     - Çatal aşı

     - Söbelek dolması

     - Kuzu tandır

     - Sırık kebabı

    Bu şekilde yukarıda verilen isimler doğrultusunda Çorum şehrinin çok özel yemekleri öne çıkar. Birbirinden lezzetli damak tatları ile birlikte yemekleri bakımından önemli bir yere sahip. Diğer yandan söz konusu hediyelik olduğu zaman ise Çorum leblebisi önde gelir. Aynı zamanda tulum peyniri, cevizi bakır eşyalar ile birlikte ahşap el emeği ürünler bulunmaktadır.

    Çorumun Neyi Meşhur Çorumun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    Alacahöyük Çorum

    Çorum Şehrinde Gezilecek Yerler

    Çorum Saat Kulesi ve Çorum Müzesi ile beraber bu şehirde gezilecek pek çok özel yer bulunmaktadır. Muradiye Rami Ulu Camii, Çorum Kalesi, Alacahöyük Müzesi, İncesu Kanyonu ve Koyunbaba Köprüsü gibi tarihi pek çok özel yere sahip olduğunu söylemek gerekir. Yazlıkaya Açık Hava Tapınağı ve Veli Paşa Hanı da gelip görülmesi gereken yerler içerisinde bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle doğal alanları ile birlikte tarihi dokuları üzerinden eserler oldukça fazladır. Çünkü geçmişten günümüze ulaşmış pek çok önemli uygarlığa ev sahipliği yapmış şehirler içerisinde gelir. Diğer yandan birbirinden güzel el sanatları eşliğinde hediyelik eşyaları, lezzetli yemekleri ve özellikle leblebisi ile ön plana çıkar.

    Kaynak: Makalenet

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow