hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çırağan Sarayı Nerede, Nasıl Gidilir? Çırağan Sarayı Tarihi Ve Özellikleri...

    Çırağan Sarayı Nerede, Nasıl Gidilir Çırağan Sarayı Tarihi Ve Özellikleri...
    expand

    İstanbul, Türkiye'nin dünyada en tanınan şehirlerinin başında gelir. Coğrafi yapısı ve tarihi ile bilinen İstanbul geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Birbirinden farklı medeniyetlerin beşiği olan İstanbul'da önemli tarihi değerler bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çırağan Sarayı da Osmanlı döneminden miras kalan görkemli ve önemli bir eserdir. Barok mimarisinin görüldüğü Çırağan Sarayı'nda dekorasyon da göz alıcıdır. Çırağan Sarayı, Türkiye tarihinde önemli bir yere sahiptir.

    Çırağan Sarayı Nerede?

    Çırağan Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alır. Osmanlı döneminin önemli eserlerinden birisi olan Çırağan Sarayı eşsiz bir özelliğe sahiptir. Gerek mimarisi gerek ise özellikleri ile ön plana çıkan Çırağan Sarayının müteahhitliğini Sarkis Balyan ve Kirkor Narsisyan yapmıştır.

    Zengin görünümlü sütunları bulunan Çırağan Sarayı'nda odalarda seçkin halılar bulunur. Altın yaldızlı mobilya seçimlerinin yapıldığı sarayda her bir detay özenle seçilmiştir. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Çırağan Sarayı Beşiktaş ilçesinde bulunmaktadır.

    Çırağan Sarayı Nasıl Gidilir?

    İstanbul'un en görkemli yapılarından birisi olan Çırağan Sarayı'na ulaşım oldukça kolaydır. Boğaza hakim bir manzaraya sahip olan Çırağan Sarayı'nı görmek için doğru ulaşım araçları kullanılmalıdır. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelecek olan kişilerin öncelikle İstanbul'a ulaşması gerekir. İstanbul'un çeşitli noktalarından ise toplu taşıma araçları ile Çırağan Sarayı'na gidilebilir. Çırağan Sarayı, Beşiktaş'ın Çırağan Caddesi'ndeki sahil şeridinde yer alıyor.

    Çırağan Sarayı'na ulaşım için çok sayıda alternatif bulunuyor. Vapur ile Çırağan Sarayı'na gitmek isteyenler Kadıköy ve ya Üsküdar üzerinden vapur ve motor seferleri ile Beşiktaş'a ulaşırlar. Beşiktaş'a gittikten sonra 5 dakika içerisinde Çırağan Sarayı'na ulaşmak mümkün olur. Çırağan Sarayı'na deniz taksi ile de ulaşılabilir. Ayrıca otobüs ve özel araçlar ile Çırağan Sarayı'na gidilebilir.

    Çırağan Sarayı Tarihi ve Özellikleri

    Geçmişten günümüze büyük bir ihtişamıyla gelen Çırağan Sarayı günümüzde otel olarak işletilmektedir. Ayrıca pek çok sosyal etkinliğe ev sahipliği yapan Çırağan Sarayı'nda görkemli düğünler de gerçekleşir. Zengin görünümlü sütunları bulunan Çırağan Sarayı sedef işlemeler ile bezelidir. Bunun yanı sıra Çırağan Sarayı'nın caddeyi gören tarafı yüksek duvarlar ile kapatılmıştır.

    Yurtdışından gelen turistler de özellikle Çırağan Sarayı'nda konaklamayı tercih edebilirler. Özel günleri ölümsüzleştirmek için de Çırağan Sarayı tercih edilebiliyor. Manzarası ve ihtişamlı görünümü ile Çırağan Sarayı en özel lüks mekanlar arasında yer alıyor.

    Çırağan Sarayı Restoran İşletmesi

    Tarihin derin izlerini taşıyan Çırağan Sarayı günümüzde otel olarak işletilmektedir. Boğaz manzarasına karşı hizmet verilen Çırağan Sarayı'nda lüks davetler ve düğün organizasyonları da yapılıyor. Çırağan Sarayı şık ve unutulmaz akşam yemeklerine de ev sahipliği yapıyor. Çırağan Sarayı'nın birinci katında yer alan restoranda Osmanlı motifli tabaklar ve dekorasyon ayrıntıları bulunmaktadır. Fonda çalan sanat müziği ile birlikte konuklar kendilerini eşsiz bir zaman tünelinde hissedebilirler.

    Restoranın menüsünde yer alan yiyecekler ise Osmanlı mutfağından esintiler taşımaktadır. Özellikle çorbalar, börekler ve ana yemekler pek çok kişi tarafından beğenilmektedir.

    Çırağan Sarayı Tarihi İle İlgili Merak Edilenler

    İstanbul'un gözde yapılarından birisi olan Çırağan Sarayı İspanyol Elhamra Sarayı'ndan esintiler taşımaktadır. Tarih boyu çok kere yıkılan Çırağan Sarayı yeniden yapılmıştır. Özellikle 1990'lı yıllarda Çırağan Sarayı onarımdan geçmiştir. O nedenle Çırağan Sarayı'nın son halinin mimarisi Cumhuriyet Dönemi'ne dayanmaktadır.

    Çırağan Sarayı ismini ise Lale Devri eğlencelerinden almaktadır. Çırağan Farsçada ışık anlamına gelir. Çırağan adı ise saraya İbrahim Paşa tarafından verilmiştir. Ayrıca sarayın yer aldığı caddeye de Çırağan Caddesi denilmiştir. Çırağan Sarayı bir dönem imparatorluk ailesinin de ikametgahı olmuştur.

    Çırağan Sarayı, İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından birisidir. Çırağan Sarayı İstanbul'un kimliği açısından da önemli bir yere sahiptir. Çırağan Sarayı'na ulaşım ise oldukça kolaydır. Günümüzde Çırağan Sarayı, Çırağan Palace Kempinski Oteli olarak anılmaktadır. Eşsiz bir mimariye sahip olan Çırağan Sarayı 1930 yılında futbol sahası olarak kullanılmıştır.

    Gösterişli bir mimariye sahip olan Çırağan Sarayı'nda oryantalist vurgular da dikkat çekicidir. Sarayın süslemelerinde ise batı mimarisinden esinlenildiği de görülür. Çırağan Sarayı'nın içerisinde süslemeler de geometrik esintiler taşır. Saraydaki bütün unsurlar birbiri ile uyum sağlar. İstanbul'un gözbebeği olan Çırağan Sarayı'nın dış mekan mimarisinde klasik bir tarz göze çarpar. İç mekanda ise tam ters olarak daha oryantalist çizgiler öne çıkar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow